1 d’octubre de 2020 1/10/20

La Casa Museu de Llorens Poy s'obri a actes de caràcter sociocultural amb la celebració de l'assemblea d’AECC

La Casa Museu de Llorens Poy s'obri a actes de caràcter sociocultural amb la celebració de l'assemblea d’AECC  - (foto 1)
  • L'alcalde, José Benlloch, destaca les possibilitats d'un immoble que “és de tots i volem posar a la disposició de tots” i agraeix a l'Associació contra el Càncer el seu esforç diari en la lluita contra la malaltia

MÉS FOTOS
La Casa Museu de Llorens Poy s'obri a actes de caràcter sociocultural amb la celebració de l'assemblea d’AECC  - (foto 2)
La Casa Museu de Llorens Poy s'obri a actes de caràcter sociocultural amb la celebració de l'assemblea d’AECC  - (foto 3)

La Casa Museu de Llorens Poy forma part ja plenament de la xarxa d'espais a la disposició dels ciutadans de Vila-real per a la celebració d'actes i reunions de caràcter sociocultural. L'alcalde de la ciutat, José Benlloch, ha volgut destacar aquesta circumstància arran de la celebració, aquest matí, de l'assemblea de la Junta Local de l'Associació Espanyola contra el Càncer (AECC) de Vila-real en la que va ser la residència del Fill Predilecte de la ciutat, incorporada des de 2015 al patrimoni municipal gràcies a l'acord amb els hereus de l'artista per al lloguer amb opció a compra de l'immoble.

“La Casa Museu de Llorens Poy és un entorn extraordinari, de gran valor tant cultural com emotiu per als veïns i veïnes de Vila-real. Un immoble que és de tots i que, per tant, volem obrir també a tots, no solament a través de les visites guiades, que segueixen realitzant-se, sinó també posant-lo a la disposició de la ciutadania per a la celebració d'esdeveniments que siguen compatibles amb les característiques i simbolisme de l'entorn”, detalla Benlloch.

L'obertura a activitats socioculturals se suma, d'aquesta manera, a les visites guiades a la Casa Museu de l'artista, que van començar en 2013 de la mà del mateix Llorens Poy. Després de la defunció del Fill Predilecte, el consistori va iniciar negociacions amb els seus hereus que van fructificar en 2015 en un acord de lloguer amb opció a compra de l'immoble del camí Ermita i la col·lecció privada que conté, que va comptar amb el consens de totes les forces polítiques en el consistori. L'acord es va fixar per un termini de sis anys prorrogables i estableix la cessió gratuïta de tot el llegat de l'artista quan el consistori exercisca l'opció de compra, al final del contracte o abans, únicament sobre l'immoble i descomptant les quantitats ja abonades prèviament. “D'aquesta manera, complim la voluntat de l'artista, que sempre va voler que el seu poble poguera gaudir del seu llegat”, recorda l'alcalde.

“I què millor que una reunió de la AECC, una entitat que treballa dur implicant a tota la societat en la lluita contra el càncer, per a d'alguna manera ‘estrenar’ i posar de manifest les possibilitats que ofereix el recinte per a tots els vila-realencs”, agrega l'alcalde, qui ha volgut agrair l'esforç diari de l'associació i la seua contribució en el projecte de Vila-real, Ciutat de la Salut i l'Esport “com un dels vèrtexs fonamentals del barri sociosanitari”. L'assemblea de la Junta Local ha comptat amb el president d’AECC Vila-real, Paco Bielsa; Carlos Camahort, president provincial; Ramón Limón, director mèdic de l'Hospital de la Plana; Mar Puchol, coordinadora provincial de voluntariat; i Guillermo Mota, tresorer local. Tots ells han abordat els resultats aconseguits en el primer quadrienni d'existència de l'agrupació local i els reptes futurs que l'entitat es planteja fins al 2020.

Pujar