elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Carles Sarthou tanca el seu gimnàs, sense ús previst aquest curs, fins que un estudi tècnic determine la seua seguretat

  • L'alcalde, José Benlloch, en converses amb el director territorial d'Educació, Alfred Remolar, decideix el tancament temporal com a mesura preventiva després dels problemes detectats en el recinte

L'Ajuntament de Vila-real, conjuntament amb la Conselleria, ha decidit tancar temporalment el gimnàs del col·legi Carles Sarthou           –sense ús previst aquest curs degut a la crisi sanitària- per a realitzar un estudi tècnic en profunditat sobre el seu estat, després d'haver-se detectat problemes en el recinte. L'alcalde, José Benlloch, en converses ahir amb el director territorial d'Educació, Alfred Remolar, i amb la direcció del centre, va prendre aquesta decisió com a mesura preventiva i per a assegurar que el gimnàs estiga en òptimes condicions per al seu ús quan siga requerit, amb total seguretat per a l'alumnat.

El gimnàs del col·legi Carles Sarthou, construït en 2012, va ser una de les obres que l'actual equip de govern va trobar sense acabar quan va assumir l'executiu municipal l'any 2011. “Un empastre més dels molts que ens va tocar resoldre, amb negociacions i molt esforç amb la Conselleria, governada en aquell moment pel PP, perquè els escolars pogueren gaudir del seu nou gimnàs”, recorda Benlloch. La crisi sanitària ha portat enguany a la direcció del centre a decidir que les classes d'Educació Física s'impartisquen en l'exterior, per la qual cosa no està previst fer ús del gimnàs, que tampoc s'utilitzarà per a habilitar aules o altres espais docents. Així i tot, i com a mesura preventiva, s'ha decidit el seu tancament fins que un estudi tècnic en profunditat determine si els problemes detectats aquest estiu en les instal·lacions són estructurals o de manteniment. “La Conselleria i l'Ajuntament posarem dos tècnics en comú a treballar en aquest estudi per a assegurar-nos que tot estiga en les millors condicions per als alumnes”, detalla l'alcalde.

Benlloch va participar ahir, juntament amb Remolar, en la recepció formal del nou aulari d'Infantil del col·legi Carles Sarthou. El projecte ha suposat una inversió de 1,4 milions d'euros per part de la Generalitat Valenciana, als quals se sumen prop de 250.000 euros destinats per l'Ajuntament per al lloguer de les aules prefabricades provisionals que han ocupat els escolars, la redacció del projecte de construcció del nou aulari, així com altres dotacions com el pati inclusiu que el consistori s'ha compromés a executar per fases en l'espai que fins ara ocupaven els mòduls prefabricats.

Pujar