elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El canvi en l'organització obliga a ajornar el Cineculpable de Vila-real

El canvi en l'organització obliga a ajornar el Cineculpable de Vila-real
  • Casabó (PP) critica la "pèrdua" i des de Joventut acusen el regidor popular de "criticar i fer política"

Govern i oposició, en aquest cas des del Partit Popular de Vila-real, han marcat de nou distàncies, aquesta vegada amb el Festival Internacional de Curtmetratges, Cineculpable.

El regidor i actual president del PP de Vila-real, Adrián Casabó, ha assegurat que la no celebració del certamen enguany, la que haguera sigut la seua 24 edició, “és una pèrdua incalculable per a la nostra ciutat i un càstig immerescut que arriba de la mà d'un equip de govern que malgasta en propaganda però que lamentablement no inverteix en treball i esforç per a aconseguir els objectius que el nostre municipi mereix”.

Adrián Casabó
Adrián Casabó

El president dels populars ha demanat a l'equip de govern que explique els motius pels quals han deixat a Vila-real “sense aquest festival referent per al sector audiovisual”. “Desgraciadament tenim un nou exemple de la mala gestió del govern socialista, també en matèria cultural, que ha provocat que la ciutat perda enguany un dels seus festivals més veterans dels que se celebren”.

La resposta des del govern municipal no s'ha fet esperar. Així, la regidora de Joventut, Anna Vicens, ha lamentat que el Partit Popular “només està interessat a fer política i criticar a l'equip de govern pel festival de curtmetratges Cineculpable i no per conéixer els motius que han provocat un canvi de data en l'edició d'enguany”. Vicens ha eixit al pas de les declaracions del regidor del PP Adrián Casabó i ha aclarit que “si el senyor Casabó estiguera preocupat per una possible desaparició d'aquest certamen hauria preguntat en la corresponent comissió informativa o em podria haver consultat a mi com a regidora de Joventut, però el seu únic interés és criticar i fer política en lloc de conéixer la veritat”.

Anna Vicens ha explicat que si Cineculpable no s'ha celebrat en la data habitual, a la fi de novembre, és perquè s'ha produït un relleu en l'organització del festival i el col·lectiu que a partir d'hora portarà les regnes del certamen serà l'associació Sal de la Fila. L'entitat ha considerat que era més adequat ajornar la celebració del mateix perquè, a causa de la pandèmia, enguany hi ha una producció escassa de curtmetratges professionals.

Pujar