28 de novembre de 2020 28/11/20

Benlloch porta al Ple l'esborrany de l’EDUSI

    L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha remès als portaveus dels diferents grups amb representació municipal l'esborrany de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat que es remetrà a la convocatòria dels fons europeus Feder. El document, que incorpora una sèrie de millores en l’EDUSI original en les quals han pres part tècnics municipals i el Consell de Participació Ciutadana, s'aprovarà dimarts que ve en un Ple extraordinari, per a ser remès al Ministeri d'Economia.

    “L'estratègia DUSI marca el full de ruta que Vila-real vol seguir cara al futur; una estratègia que hem elaborat tots, comptant amb els agents socials, les nostres entitats i tots els grups amb representació en el consistori”, recorda Benlloch. “Lamentablement”, puntualitza, “no vam aconseguir el finançament europeu per a dur-la a terme en la primera convocatòria, però hem seguit treballant de la mà de la societat vila-realenca per a millorar aquells punts del document original susceptibles de millora i tornar a concórrer a la segona convocatòria, convençuts de la solvència del nostre projecte i la importància de dur-lo a terme perquè Vila-real puga seguir avançant”.

    Amb aquest objectiu, l'alcalde va donar trasllat de l'estratègia DUSI al Consell de Participació Ciutadana, on s'han creat dues comissions específiques per a abordar les millores necessàries al document. Aquests suggeriments, a més de les puntualitzacions aportades pels tècnics dels diferents departaments municipals, s'han incorporat a l'esborrany que ara es remet als grups polítics. “Els portaveus municipals han rebut ja l'esborrany del document, perquè puguen valorar el seu contingut i participar també del procés abans de la seua aprovació i remissió al Ministeri”, conclou.

    Pujar