29 d’octubre de 2020 29/10/20

Benlloch crea un registre amb garanties de privacitat per a afavorir la reorganització municipal i la seguretat dels treballadors públics de risc davant la COVID-19

Benlloch crea un registre amb garanties de privacitat per a afavorir la reorganització municipal i la seguretat dels treballadors públics de risc davant la COVID-19 - (foto 1)

    L'Ajuntament de Vila-real crearà un registre específic, amb totes les garanties de protecció de dades, per a aquells treballadors municipals considerats població de risc davant la COVID-19, amb l'objectiu d'afavorir la reorganització municipal en la crisi i afavorir el teletreball en els col·lectius vulnerables. L'alcalde, José Benlloch, ha signat aquest matí el decret pel qual es crea aquest registre en suport paper en el qual hauran de sol·licitar la inscripció els propis empleats mitjançant declaració responsable remesa a un correu gestionat exclusivament pel tècnic responsable de Prevenció de Riscos Laborals.

    En la declaració responsable, els treballadors municipals tan sols hauran de marcar a quin col·lectiu de risc pertanyen dels determinats per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública –majors de 60 anys; embarassades; persones diagnosticades d'hipertensió arterial, diabetis, malalties cardiovasculars, malalties pulmonars cròniques, càncer, immunodeficiències; o uns altres-. El propi decret declara el caràcter confidencial de l'expedient, a l'objectiu de garantir la protecció de dades sensibles.

    En la resolució, Benlloch també requereix als responsables dels diferents departaments municipals que remitisquen a Alcaldia la proposta de serveis mínims de les seues respectives àrees en el cas d'haver d'aplicar serveis públics essencials a conseqüència de la crisi de la COVID-19. En l'àmbit laboral, l'alcalde ha convocat també per a divendres que ve el Comité de Seguretat i Salut. “L'Ajuntament de Vila-real està adoptant totes les mesures necessàries, amb totes les garanties sanitàries i jurídiques, per a assegurar el funcionament de l'Administració, el servei a la ciutadania i la seguretat dels treballadors públics i la població en general”, conclou Benlloch.

    Pujar