elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un artista de Vila-real, l'únic espanyol en la trobada internacional d'artistes a Andorra

Un artista de Vila-real, l'únic espanyol en la trobada internacional d'artistes a Andorra
  • Marcelo Díaz ha presentat tres relleus que simbolitzen un compromís amb l'Agenda 2030 amb l'horitzó posat en una societat millor

L'escultor i poeta vila-realense Marcelo Díaz, ha sigut l'únic artista espanyol que ha participat en la setena edició de l'ArtCamp, una trobada internacional d'artistes de tot el món que ha tingut lloc a Andorra.

Aquest artista de Vila-real ha presentat tres relleus que simbolitzen el compromís de l'escultor i pintor amb l'Agenda 2030 amb l'horitzó posat en una societat millor. En aquest sentit, Marcelo Díaz ha assegurat que “hem de facilitar moviments de persones que van d'un país a un altre i que no són refugiats, sinó fugits”. De fet és a ells, als qui Marcelo Díaz ha dedicat un dels seus relleus, per la qual cosa una de les seues obres porta per títol ‘Fugits’. Una altra de les obres finalitzades durant la trobada al Principat d'Andorra és `Porta Recer’ i, la tercera, ‘Sembrar horitzons’.

En ArtCamp Andorra han participat artistes pintors procedents dels cinc continents, de països com Israel, Xile, Hongria, Paraguai, França, Cuba, Grècia, Malta, Bielorússia o Mali, entre altres. L'objectiu és crear un aparador d'obres d'artistes procedents de diferents països que compartisquen la seua cultura a través de les seues creacions artístiques basades en temes estratègics de la UNESCO, com la promoció d'una cultura de pau i el desenvolupament sostenible.

Rosario Royo, regidor de Cultura de Vila-real, ha assenyalat que “és un orgull que Marcelo Díaz, un dels nostres artistes més destacats, porte el nom de Vila-real a un esdeveniment de caràcter internacional” i considera que “l'elecció de Marcelo Díaz per a representar a Espanya és un aval a la seua consolidada trajectòria i a la qualitat del seu treball”.

Les obres creades en ArtCamp Andorra 2021 s'inclouran en una col·lecció que es presentarà en exposicions itinerants en els anys següents.

 

MÉS FOTOS
Un artista de Vila-real, l'únic espanyol en la trobada internacional d'artistes a Andorra - (foto 2)
Un artista de Vila-real, l'únic espanyol en la trobada internacional d'artistes a Andorra - (foto 3)
Un artista de Vila-real, l'únic espanyol en la trobada internacional d'artistes a Andorra - (foto 4)
Un artista de Vila-real, l'únic espanyol en la trobada internacional d'artistes a Andorra - (foto 5)
Un artista de Vila-real, l'únic espanyol en la trobada internacional d'artistes a Andorra - (foto 6)
Pujar