elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alumnes de l’EASD de València dissenyen 37 propostes de mobiliari i decoració per a l’Espai Jove

Alumnes de l’EASD de València dissenyen 37 propostes de mobiliari i decoració per a l’Espai Jove
  • L'Ajuntament de Vila-real reedita el conveni amb la Escola d’Art i Superior de Disseny, valorat en 12.500 euros, per a canalitzar la creativitat dels estudiants a través de propostes d'art urbà i interiorisme

MÉS FOTOS
Alumnes de l’EASD de València dissenyen 37 propostes de mobiliari i decoració per a l’Espai Jove - (foto 2)
Alumnes de l’EASD de València dissenyen 37 propostes de mobiliari i decoració per a l’Espai Jove - (foto 3)

L'Ajuntament de Vila-real ha reeditat el conveni amb l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València (EASD) que té com a objectiu canalitzar el talent dels alumnes per a realitzar propostes de mobiliari, decoració i interiorisme, utilitzant diferents materials i tècniques, en edificis i espais públics de la ciutat. En aquesta ocasió, el nou acord de col·laboració arranca amb una intervenció en l’Espai Jove, on els alumnes participants exposen un total de 37 obres, entre maquetes i panells, amb dissenys d'interiorisme i decoració per a aquest edifici de l'avinguda França, que data de 1919 i que en el seu moment va albergar el conegut magatzem de taronges Cabrera.

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha visitat aquest dilluns el Espai Jove per a inaugurar l'exposició d'aquestes propostes, acompanyat per la regidora de Joventut, Anna Vicens, la directora de l’EASD, Rosa Esteban, el subdirector, Antonio Sánchez, la professora Marina García-Broch, i algunes de les alumnes de primer curs dels graus de Disseny de Producte i Disseny d'Interiors de l’EASD, que han participat en el projecte. A la inauguració –que ha tingut lloc durant la setmana de festes patronals- també han assistit la reina de les festes, Carmen Rubert, i les seues dames. En total, s'han seleccionat 37 propostes de les més de 60 plantejades pels estudiants.

Benlloch s'ha interessat per conéixer els detalls de cada maqueta i ha destacat la creativitat i originalitat d'algunes de les idees. Els dissenys han sigut pensats específicament per a l’Espai Jove, tenint en compte els seus usos però també la seua història com un dels edificis més emblemàtics de la ciutat i el seu passat com a magatzem citrícola. A més, els alumnes tenien com a repte creatiu crear estructures tridimensionals a partir d'una superfície laminar bidimensional, utilitzant tècniques com a corts, plecs, corbes, torsions, assemblatge, etc.

L'exposició de les maquetes i dissenys pot veure's en l’Espai Jove fins al pròxim 13 de setembre, de dilluns a divendres, en horari de 9 a 12. La professora de l’EASD Marina García-Broch ha dissenyat l'espai expositiu, utilitzant caixes de taronges cedides per l'empresa Invicto Fruits / Citrias, de Vila-real. Així mateix, els visitants podran votar de forma telemàtica la proposta que més interessant els haja resultat a través del link https://www.ferendum.com/es/PID292823PSD16938 . L'objectiu és que en un futur, el disseny finalment seleccionat puga convertir-se en part del mobiliari del Espai Jove.

Aquesta intervenció obri el nou conveni anual amb la EASD, valorat en 12.500 euros, que inclou a més la realització d'un workshop el mes vinent d'octubre a la Biblioteca Universitària del Coneixement (BUC), i s'emmarca en l'estratègia de Ciutat de la Ciència i la Innovació i Ciutat Educadora. Durant dos dies, alumnes de l’EASD s'enfrontaran a un nou repte creatiu, per a crear propostes d'art urbà o interiorisme en algun espai públic o edifici de la ciutat. L'anterior workshop va donar com a resultat la decoració de la façana de la BUC amb peces de ceràmica en forma de flor de taronger.

Pujar