24 de setembre de 2020 24/9/20

Els alumnes de l’EASD retornaran l’Espai Jove als seus orígens tarongers amb dos nous projectes de mobiliari efímer

Els alumnes de l’EASD retornaran l’Espai Jove als seus orígens tarongers amb dos nous projectes de mobiliari efímer - (foto 1)

    L’Espai Jove de Vila-real rememorarà els seus orígens com a magatzem de taronges, a través dels projectes de l'Escola d'Art i Superior de Disseny (EASD) de València i de Castelló seleccionats en el conveni anual subscrit amb el consistori per al disseny de mobiliari efímer. El jurat de valoració dels projectes, en el qual ha participat l'alcalde de la ciutat, José Benlloch, ha seleccionat els dissenys ‘Pétalos en la nave’ i ‘Entre Tarongers’ (accèssit), que es materialitzaran al llarg de l'any a l’Espai Jove.

    “Una any més, la creativitat i el talent dels joves dissenyadors revertirà a Vila-real, gràcies a un conveni del qual estem particularment orgullosos. Després d'una primera intervenció, l'any passat, a la BUC, que ens ha permés millorar i identificar un edifici referent del nostre entorn urbà, els alumnes de les EASD han ideat nous projectes molt interessants per a millorar un altre espai únic per als vila-realencs com és l'antic magatzem de Cabrera, actual Espai Jove”, valora l'alcalde. “És un orgull per a Vila-real poder col·laborar, com a Ciutat Educadora i Ciutat de la Ciència i la Innovació que som, amb la formació dels joves talents de la nostra Comunitat, afavorint la creativitat i la innovació, també a través de l'ús de materials innovadors com el krion, en uns projectes que, a més, revertiran en la millora del nostre entorn i de la ciutat”, agrega Benlloch.

    ‘Pétalos en la nave, el primer seleccionat, és un projecte de Mar Sancho, Sofía Sánchez, Marta Paredes i Elisabeth Carratalá, tots ells alumnes de l’EASD de València, que decorarà el sostre de l’Espai Jove amb pètals de flor del taronger suspesos en l'estructura de l'edifici. Elaborats amb krion, les flors de taronger serviran alhora de pantalla per a la projecció de missatges, a manera “d’exposició viva”. A més, el jurat ha decidit premiar amb un accèssit el projecte ‘Entre tarongers’, de l'equip format per Beatriz Pastor, Laila María Lahmami, Tamara Barragán, Maria Giner, Andrea García i Berta Albalat, alumnes de l’EASD de València i de Castelló. En aquest cas, es tracta d'un projecte de disseny que redecora l'entrada de l’Espai Jove utilitzant materials naturals, pallets i fusta per a crear un espai d'expressió a través de superfícies de suro o pissarres. El jurat ha ‘rescatat’ el projecte per a un accèssit per la seua sensibilitat amb el medi ambient i la seua utilitat, per suposar un espai de llibertat de pensament i interrelació per als joves.

    A més de l'Ajuntament, el jurat de valoració, reunit aquesta setmana a la BUC, ha estat format pels professors de l’EASD de València Carlos Soler i María José Balsalobre; els professors de l’EASD de Castelló Marina Garcia-Broch i Nancy Canos; la representant de Robles Sistemas Expositivos SL Ana Guillamon, i la Càtedra d'Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real de l'UJI. En el workshop previ a la presentació dels projectes han participat també els professors Sergio Ferrero, Salvador Serrano, Pilar Pozo, Ignacio Carbó, Rafa Pérez i Lara Llop. Els altres projectes preseleccionats enguany han sigut Turbina_DA (Carmen Millan, Vanessa Morales, René Chalcualán, Jonathen Pérez), Espai jove (Maria Chapa, Alicia Sánchez, Fortún Sánchez, Paula Mocholí) i Creixement (Miguel Angel Garrigues, Erika Misley Geraldin Sánchez, Laura Soriano, Sara Zamboni, Carla Yago).

    Pujar