elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almassora i Vila-real estudien millorar el pont sobre el Millars per a posar en valor els seus paratges naturals

Almassora i Vila-real estudien millorar el pont sobre el Millars per a posar en valor els seus paratges naturals

  Els ajuntaments d'Almassora i Vila-real estudien realitzar obres per a millorar el pont sobre el Millars que connecta les ermites de Santa Quitèria i la Mare de Déu de Gràcia. Segons la previsió acordada, les despeses de les reparacions en la infraestructura, un pressupost que aconsegueix els 190.000 euros, es dividiran entre els dos governs locals. A més, ambdues localitats planegen demanar fons a la Diputació de Castelló per a abaratir la reparació.

  L'Ajuntament de Vila-real va remetre el seu projecte per a les obres al consistori d'Almassora fa tres mesos. Des de llavors, tots dos treballen conjuntament per a dur a terme aquest pla de remodelació i finançar-ho a parts iguals. La regidora d'Urbanisme d'Almassora, Carmina Martinavarro, s'ha compromès a traure avant el projecte en la mesura que ho permeten les arques municipals, ja que la proposta va arribar una vegada tancat el pressupost de 2017 i el projecte no compta amb reserva de crèdit específica.

  La millora en aquest punt va ser una de les peticions més demandades per la ciutadania de Vila-real en els seus pressupostos participatius, encara que l'equip de govern d'Almassora entén que la seua execució també serà beneficiosa per a Almassora. Martinavarro considera que la proposta posarà en valor els paratges naturals d'ambdues localitats: els ermitoris de la Mare de Déu de Gràcia a Vila-real i Santa Quitèria a Almassora. Segons aquest plantejament, a més, la intervenció millorarà la seguretat dels usuaris del pont en incloure il·luminació.

  L'actuació segueix la línia de l'acord aconseguit l'any passat per a retolar els ponts Bé d'Interès Cultural (BIC) de forma conjunta. Carmina Martinavarro i el seu homòleg a Vila-real, Emilio Obiol, van estrènyer la col·laboració entre tots dos consistoris per a situar els panells informatius en els accessos a aquestes infraestructures. “Va ser un primer pas que ara continuarem amb millores de major importància en el pont per a assegurar la seua conservació”, ha indicat l'edil.

  Malgrat l'envergadura de la inversió, tots dos han coincidit en la necessitat d'esprémer el potencial de tots dos paratges, les majors zones verdes d'Almassora i Vila-real, amb millores per a situar-los com a referent d'oci i naturalesa per als residents. “La senda del Millars ens uneix però necessita d'un manteniment continu i de noves propostes tant en el propi recorregut com en l'entorn, que és el que estem valorant ara amb la millora del pont”, en paraules de la responsable d'Urbanisme d'Almassora.

   

  Pujar