30 de setembre de 2020 30/9/20

Així ha sigut la primera jornada de festa en Vila-real

Així ha sigut la primera jornada de festa en Vila-real - (foto 1)
  • El poble castellonenc ha viscut el seu primer dia de Sant Pasqual amb diverses actuacions des de les 09.00 fins a les 01.00

Galeria de fotos
Vila-real - Sant Pasqual 19 - Crida a la festa
Vila-real - Sant Pasqual 19 - Crida a la festa
Galeria de fotos
Vila-real - Sant Pasqual 19 - Obertura de les festes
Vila-real - Sant Pasqual 19 - Obertura de les festes
MÉS FOTOS
Així ha sigut la primera jornada de festa en Vila-real - (foto 2)
Així ha sigut la primera jornada de festa en Vila-real - (foto 3)
Així ha sigut la primera jornada de festa en Vila-real - (foto 4)
Així ha sigut la primera jornada de festa en Vila-real - (foto 5)
Així ha sigut la primera jornada de festa en Vila-real - (foto 6)

Vila-real va donar ahir el tret d'eixida a les seues Festes de Sant Pasqual, que els seus veïns podran gaudir fins diumenge que ve dia 19. El començament de les festes es va viure el divendres amb entusiasme i emoció ja des de les 13.00, quan els curiosos van poder assistir a l'obertura de la festa al jardí de Jaume I. Allí va tindre lloc el primer acte, amb volteig de campanes i tret de coets. Després de la inauguració, la jornada va continuar amb èxit amb la inauguració del Recinte de la Marxa en l'Avinguda Europa. Cap a allí es van dirigir els veïns a les 13.30 per a gaudir del segon acte de les festes. 

Ja entrada la vesprada, l'entusiasme no es va detindre, i els que encara guardaven forces van acudir a la Casa de la Festa, des d'on va començar la cercavila per a anunciar la Crida a la Festa. Durant la Crida es va produir la lectura del pregó de Batiste Carceller Ferrer, a càrrec de la Colla Gegantera i de la reina de festes i les dames de la cort d'honor. Després de l'emotiu discurs, les festes van continuar amb una cercavila amb la Colla Gegantera i la xaranga Banana Boom.

Els més xicotets també van tindre l'oportunitat de participar en Sant Pasqual, en la II Carrera a peu organitzada per als alumnes de cinqué de primària de tots els col·legis de Vila-real. La carrera va començar en la Plaça Llaurador i va continuar pels carrers Almassora, Santa Quitèria i Eres de Briset. A més, en el primer dia de festes també va pertocar per a la solidaritat amb la XI Caminada de Afervil amb motiu del Dia Internacional de la Fibromiàlgia que es commemora tots els anys el 12 de maig.

Però la jornada d'ahir no va acabar a la vesprada, ja que per als més nocturns i festers van tindre lloc actuacions musicals en diferents discomòbils a la deixe anar de tota la nit, com la discomòbil amb DJ Margalló, la 10a aniversari amb els DJ Íker Nieto i Óscar Alegre, l'actuació Rock per la Llengua o, ja passada la mitjanit, l'orquestra Sauron fins a les tres del matí, i la Festa Nizza Club Vila-real organitzada en el Recinte de la Marxa.

Les festes de Sant Pasqual continuaran demà diumenge en Vila-real, amb actes tan diversos com el concurs de pesca, el torneig de bàsquet, o l'homenatge a la dona i a l'home de més edat.

Pujar