23 de novembre de 2020 23/11/20

El PP acudeix a la Justícia per a obtindre els contractes de l'imputat García Nebot que Benlloch "amaga"

El PP acudeix a la Justícia per a obtindre els contractes de l'imputat García Nebot que Benlloch "amaga" - (foto 1)
  • La negativa de l'alcalde a facilitar factures porta al PP al contenciós per a exigir “la transparència que l'alcalde bloqueja per tal de protegir al que ha sigut col•laborador estret”

MÉS FOTOS
El PP acudeix a la Justícia per a obtindre els contractes de l'imputat García Nebot que Benlloch "amaga" - (foto 2)
El PP acudeix a la Justícia per a obtindre els contractes de l'imputat García Nebot que Benlloch "amaga" - (foto 3)

El Grup Municipal del Partit Popular a Vila-real ha recorregut al contenciós administratiu per a exigir a l'alcalde de la ciutat l'accés als contractes subscrits amb l'imputat Vicente García Nebot.

El director general d'Urbanisme del PSPV, investigat per la Justícia, ha mantingut una relació estreta amb l'alcalde traduïda en desenes de contractes tant a nivell jurídic com urbanístic a través, entre altres, de la qual fora la seua empresa Axioma Consulting.

La seua imputació va portar el mes d'octubre passat al Grup Municipal del PP a sol·licitar de nou a l'Ajuntament de Vila-real el llistat de factures pagades a García Nebot tant com persona jurídica, com a través de la qual fora la seua empresa, Axioma Consulting, i la seua fundació, Fydu.

L'accés a la documentació va ser bloquejat per l'alcalde de Vila-real, José Benlloch, que va declarar reservat l'accés al dossier de factures “en una clara mostra de censura”, tal com ha assenyalat Héctor Folgado, portaveu del PP a Vila-real. Una decisió que des del PP lamenten “però que ve a demostrar com gestiona el PSPV l'ajuntament, com si fora el seu 'cortijo'”.

El recurs contenciós administratiu que el PP va presentar divendres passat 15 té per objecte exigir la transparència que el PSPV no practica a Vila-real. “És trist que el PSPV intente blanquejar la relació contractual amb el hui imputat García Nebot. Un socialista amb el qual l'alcalde ha mantingut una col·laboració estreta que sabem que s'ha traduït en desenes de contractes durant anys. Desitgem saber a quant ha ascendit aquesta relació contractual, perquè s'ha pagat amb diners públics. I si Benlloch ens nega aquesta informació, confiem que la justícia ens la facilite perquè Vila-real és un dels tants municipis socialistes que han col·laborat estretament amb l'imputat García Nebot”, ha considerat el portaveu del PP a Vila-real.

Pujar