elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més de 8.600 alumnes tornen des de hui a les aules a Vila-real

Més de 8.600 alumnes tornen des de hui a les aules a Vila-real
  • En un inici de curs marcat per l'esforç per a garantir la màxima seguretat i normalitat possibles

MÉS FOTOS
Més de 8.600 alumnes tornen des de hui a les aules a Vila-real - (foto 2)

Els centres educatius de Vila-real han començat a rebre des de hui als 8.621 alumnes dels col·legis i instituts de la ciutat que s'incorporen a les classes en una tornada al col·le marcada per l'esforç per a garantir la màxima seguretat i normalitat possibles en aquesta situació de crisi sanitària. L'Ajuntament de Vila-real, seguint el Pla municipal de retorn físic a l'escola, ha treballat durant tot l'estiu per a donar resposta a les necessitats dels centres educatius en la seua volta a les classes.

Des de hui, dilluns 7 de setembre, i al llarg de la setmana, s'aniran incorporant els i les 8.621 alumnes matriculats en el curs 2020-2021. El total d'alumnat del municipi està dividit en els diferents nivells educatius: 1.418 xiquets i xiquetes en educació Infantil, 3.040 en educació Primària; 2.430 estudiants en educació Secundària; 1.034 en Batxillerat i 699 en Formació Professional.

Un inici de curs marcat per la necessitat de complir les mesures de prevenció establides per les autoritats sanitàries a causa de la COVID-19, en les quals l’Ajuntament de Vila-real, malgrat les seues limitades competències municipals en educació, ha estat treballant a través del Pla municipal de retorn físic a l'escola i “hem ajudat en tot allò que ha sigut possible, posant tots els nostres recursos a la disposició d'una tornada al col·le presencial segura”, tal com ha assenyalat la regidora d'Educació, Aida Beteta. Els cinc eixos d'aquest Pla han sigut facilitar espais per als centres que l'han requerit; garantir la seguretat en els accessos; garantir ajudar a les escoles concertades en el cas que fóra necessari; ampliar la plantilla de conserges a través dels pròxims plans d'ocupació de la Generalitat Valenciana per a donar resposta a les necessitats de personal auxiliar en els centres; i reforçar la neteja dels col·legis, complint així amb els protocols de prevenció sanitaris. De fet, el consistori ha activat ja el nou contracte per al reforç de neteja que implicarà una inversió extraordinària de 12.000 euros mensuals, elevant fins als 82.000 euros al mes la despesa en aquestes labors de neteja i desinfecció, amb més personal i ampliació dels treballs en horari lectiu per a evitar riscos per la pandèmia.

Per part seua, la Generalitat Valenciana, sent l'òrgan competent en aquest àmbit, ha realitzat una dotació extraordinària de 250.940 euros per a Vila-real, destinant 170.961 euros per a despeses de funcionament ocasionats per la COVID-19 i 79.079 euros per a l'organització d'activitats extraescolars. A més, ha reforçat la plantilla del professorat contractant 31 docents per als centres públics i concertats del municipi.

Cal assenyalar que en la reunió del Consell Escolar Municipal celebrada la setmana passada i en consens amb tots els integrants d'aquest òrgan, s'ha decidit suprimir enguany l'habitual visita oficial dels representants municipals en el primer dia de tornada a les aules, a causa de les circumstàncies especials d'aquesta arrancada de curs, i per a evitar qualsevol distorsió en aquesta primera jornada en la qual la prioritat ha sigut activar els nous protocols de funcionament. Amb tot, l'alcalde de la ciutat, José Benlloch, té previst visitar al llarg del mes de setembre els diferents centres educatius per a fer seguiment de les mesures de seguretat i prevenció adoptades durant el començament de les classes i atendre les necessitats que puguen anar sorgint. En aquest sentit, l'alcalde ha agraït especialment “el treball i implicació d'equips directius i docents, així com la comprensió i col·laboració de les famílies, en aquest inici de curs tan complicat” i ha valorat també el “reforç per part de la Generalitat Valenciana per a una tornada al col·le amb garanties de seguretat”.

Pujar