elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més de 3.000 escolars han participat en els tallers de Recicla amb els Cinc Sentits

Més de 3.000 escolars han participat en els tallers de Recicla amb els Cinc Sentits
    MÉS FOTOS
    Més de 3.000 escolars han participat en els tallers de Recicla amb els Cinc Sentits - (foto 2)
    Més de 3.000 escolars han participat en els tallers de Recicla amb els Cinc Sentits - (foto 3)
    Més de 3.000 escolars han participat en els tallers de Recicla amb els Cinc Sentits - (foto 4)

    Durant el passat mes de novembre, més de 3.000 alumnes i alumnes d'Infantil, Primària i Secundària dels centres docents de Vila-real han participat en els 20 tallers de Recicla amb els Cinc Sentits, un projecte de la Consellería d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural de la Generalitat Valenciana.

    Els tallers s'han impartit en els CEIP José Soriano Ramos, Escultor Ortells, Cervantes, Concepción Arenal, Carlos Sarthou Carreres, Pasqual Nàcher, Pintor Gimeno Baró, Angelina Abad, Pius XII, i en els col·legis Ntra. Sra de la Consolació i Fundació Flors. La destacada participació registrada correspon a xiquetes i xiquets d'Infantil i Primària i alumnat de Secundària. Així mateix s'han realitzat tallers de Risioterapia i Excuses per a No Reciclar a grups de professorat de diferents centres, participant unes trenta persones.

    Els tallers de Recicla amb els Cinc Sentits són impartits per l'equip de professionals de l'Educació Mediambiental del projecte i es basen en activitats pedagògiques i jocs dirigits a la conscienciació i aprenentatge del món dels residus, el seu reciclatge i la seua repercussió en el Medi Ambient. Els 20 tallers que s'han desenvolupat a Vila-real són, entre uns altres, Caracartón i els seus amics, Desembolic de residus, La baralla del reciclatge, Canta-contenidors, Mr Iglú: penjanotes, Recicla-Cèrcols, Herois i Heroïnes del contenidor groc, Si Recicles pregunta i si no, també.

    El programa Recicla amb els Cinc Sentits de la Generalitat Valenciana, compta amb la participació de tots els Sistemes Integrats de Gestió (SIG) de residus: Ecoembes, Ecovidrio, Fundació EcoRaee's, Ambilamp, Fundació Ecotic, Fundació Ecolec, Ecoasimelec, Ecofimática, Ecolum, Europeam RecyclingPlatform, Tragamóvil i Sigre.

    Es tracta d'un projecte de tallers i altres accions docents i ciutadanes, totalment gratuïtes, que es desenvolupen al llarg del territori autonòmic per a compartir amb la ciutadania la importància del reciclatge, la necessitat d'implantar bones pràctiques ambientals i aprendre que molts dels residus que generem no són brossa i poden ser recuperats. Recicla amb els Cinc Sentits és un gran objectiu comú de tota la Comunitat Valenciana que cerca el compromís d'una societat responsable amb la protecció del medi ambient, fomentant nous valors, motivació i els canals per a la participació activa. 

    Pujar