28 de març de 2020 28/3/20

Vielca enginyers obre sucursal a Hondures

Vielca enginyers obre sucursal a Hondures - (foto 1)

  L'enginyeria valenciana Vielca Enginyers acaba d'obrir sucursal a Hondures, per emprendre nous projectes de desenvolupament al país caribeny. Entre ells, ha resultat adjudicatària per al control i supervisió de les obres de petits sistemes de reg en propietats agrícoles, un projecte internacional finançat pel Banc Centreamericà d'Integració Econòmica que compta amb una inversió total de 4,2 milions de dòlars.

  El projecte està dividit en dos lots, Francisco Morazán i Comayagua, i els terminis d'execució són de 13 i 11 mesos, respectivament. Les obres inclouen les instal·lacions necessàries per a l'establiment de l'reg en propietats agrícoles mitjançant la instal·lació de canonades, canals a cel obert i estacions de bombament.

  L'objectiu principal és contribuir a reduir la pobresa extrema en zones rurals, i millorar el nivell de vida de les famílies beneficiàries mitjançant l'increment dels ingressos, generació d'ocupació i seguretat alimentària, fomentant el desenvolupament agrícola, amb enfocament d'inclusió social i equitat de gènere. A través de la utilització eficient dels recursos i l'increment de la competitivitat, el projecte busca a més disminuir els impactes a l'medi ambient.

  L'execució d'aquestes obres beneficiaráa més de 1.500 famílies hondurenyes, dotant d'aigua per a reg a una superfície de 1.250 hectàrees. L'import adjudicat per al control i supervisió de les obres ascendeix a 260.000 dòlars.

  Presència a l'Amèrica Central

  Amb delegacions permanents a El Salvador i Nicaragua des de 2012 i 2016, respectivament, Vielca Enginyers porta molt temps present a Centreamèrica. En els últims anys ha desenvolupat treballs de molt diversa índole, des redacció de projectes i supervisió d'obres d'aigua potable, sanejament i depuració d'aigües per a diverses ciutats i comunitats rurals, fins a projectes per a la construcció d'una

  Església, hospitals, escoles i centres judicials, a més d'estudis de planificació forestal, inventari de boscos, cadastres, estudis d'intrusió salina i aqüífers, així com disseny d'embassaments, canalitzacions, carreteres i viaductes. En aquest temps, ha elaborat també l'Estudi d'Impacte Ambiental de l'aeroport d'Ilopango, i ha supervisat les obres de reparació de la canalització subterrània d'aigües al barranc de Chilismuyo, ambdues actuacions a El Salvador.

  Situada a la capital Tegucigalpa, la sucursal d'Hondures està composta per vuit professionals qualificats, als quals se sumen col·laboradors, proveïdors locals i altres professionals. Segons Vicente Candela, gerent de el Grup Vielca, "l'objectiu a Hondures és mantenir una delegació estable en el temps, aportant coneixements tècnics i valor afegit, creixent any a any com hem fet en altres països de l'entorn". Tant a Nicaragua com a El Salvador, l'empresa va créixer en facturació durant els últims anys. En el primer cas, va passar de facturar 1,25 milions de dòlars el 2018 a 1,45 l'any passat, mentre que a Nicaragua el creixement va ser més gran, a el passar de 321.000-815.000 dòlars en 2019.

  Líder en enginyeria hidràulica

  El Grup Vielca, format per empreses d'enginyeria, arquitectura, medi ambient, energies renovables i laboratori d'assajos, compta amb un important prestigi en l'àmbit de l'enginyeria hidràulica. Amb més de 30 anys de trajectòria i una plantilla de 60 treballadors a Espanya i 110 a les delegacions, factura de l'ordre dels 5,5 milions d'euros a l'any, dels quals 2,5 corresponen a el mercat nacional i 3 a l'mercat internacional .

  Pujar