elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

VÍDEO | Detingut a Elx un presumpte terrorista gihadista

Detingut a Elx un presumpte terrorista gihadista
Detingut a Elx un presumpte terrorista gihadista
  • Després de registrar el seu domicili, la Guàrdia Civil ha constatat la tinença i intercanvi de material audiovisual associat a organitzacions terrorista

Un home de 41 anys ha estat detingut a Elx (Alacant) per la seva presumpta implicació en un delicte de terrorisme, en el marc d'una operació desenvolupada pel Servei d'Informació de la Guàrdia Civil al costat del Centre Nacional Intel·ligència sota la direcció del Jutjat Central d'Instrucció número 5 i la Fiscalia de l'Audiència Nacional.

En el registre del domicili de l'arrestat s'han intervingut diversos dispositius electrònics, que una vegada analitzats han permès constatar la tinença i intercanvi d'una ingent quantitat de material audiovisual associat a organitzacions terroristes de tall gihadista, en el qual predominava material editat per agències oficials de l'Estat Islàmic.

La cooperació policial internacional ha estat fonamental

La recerca es va iniciar després de detectar a la província d'Alacant a una persona vinculada a l'ideari gihadista, qui en el passat hauria intentat desplaçar-se a una zona de conflicte amb la intenció de combatre integrat en les files d'organitzacions terroristes. Fruit de la cooperació policial internacional es va poder conèixer que hauria intentat accedir a Síria o l'Iraq acompanyat d'altres tres persones, els qui ja haurien exterioritzat actes de violència, destacant en gran manera un d'ells, en ser considerat autor d'un atemptat terrorista a Grozni (Rússia) on van morir 21 persones i altres 16 van resultar ferides.

El detingut desenvolupava una activitat propagandística intensa i de gran rellevància en plataformes vinculades a organitzacions terroristes com l'acte denominat Estat Islàmic. De fet, donada la posició privilegiada aconseguida per aquest, es trobava en plataformes d'intercanvi de continguts gihadistes molt restringides, on tenia accés a un material especialitzat, entre altres, a una enorme quantitat de publicacions considerades “manuals d'instruccions” utilitzades per a la captació i adoctrinament d'altres potencials terroristes.

Durant la recerca s'ha pogut acreditar que aquesta persona mantenia estrictes mesures de seguretat que li havien permès no ser identificat fins al moment. El detingut utilitzava així mateix aplicacions per a mòbils que li permetien donar anonimat a les seves trucades.

Una vegada es va poder acreditar l'activitat que aquesta persona estava desenvolupant a través de plataformes mediàtiques gihadistes, es va dur a terme una recerca, que ha comptat amb la participació d'analistes de l'agència Europol, que va permetre afermar un procediment en via judicial.

El detingut va ser posat aquest dimarts a la disposició de l'autoritat judicial, qui va decretar el seu ingrés a la presó provisional.

Pujar