Castellano

Sant Vicent: ciutat del running per un dia

Sant Vicent: ciutat del running per un dia
  • Una data que els i les corredors tenen fixa en el seu calendari esportiu. Sant Vicent s'ha convertit per un dia en ciutat del running

  • Més de 1.600 esportistes han participat en la novena edició de la 5 i 10K del municipi

  • L'alumnat dels quatre centres de secundària del municipi, IES Gaia, Haygón, Sant Vicent i María Blasco s'han bolcat amb la prova a la qual s'han inscrit 530 joves

L'alcalde, Jesús Villar; el regidor d'Esports, José Luis Lorenzo; i diferents membres de la Corporació Municipal han acompanyat i animat a les i els runners durant la prova. 

A les 10.00 hores la 5K i 10K donava la seua pistolezado d'eixida acompanyada d'una marea de confeti. Així han començat la carrera centenars d'esportistes tant del municipi com d'altres punts de la província.

El toc musical en aquesta ocasió l'han posat els sanvicenteros ‘The Classics’. Aquesta és la tercera edició que la meta compta amb música en directe, iniciativa que va partir des d'Esports fa tres anys. Els sanvicenteros Rocky 4 versions han sigut els qui han amenitzat l'eixida en anteriors edicions.

Amb eixida i meta al carrer Xàbia, les i els corredors han recorregut els principals carrers i avingudes del municipi, realitzant una volta al recorregut si estaven inscrits a la 5K; i dos en cas de participar en la 10K. La ciutadania sanvicentera s'ha bolcat amb la carrera, i és que desenes de persones han estat a peu de carrer animant a les i els corredors.

Els guanyadors de l'edició de 2020 en les categories masculina i femenina de la 10K han sigut Iñaki Pena-Mans i Pilar Soto  ; mentre que per a la 5K s'han alçat com a vencedors Francisco Sirvent i Eva Martín-Moreno.

La prova ha finalitzat amb el lliurament de medalles en la pista semicubierta de la Ciutat Esportiva Municipal als i les guanyadores en les diferents categories.

L'alcalde ha subratllat que "es tracta d'una de les proves més destacades del nostre calendari esportiu que el públic té en gran estima. Així ho reflecteix la gran participació de corredors, tant de Sant Vicent com d'altres punts de la província, que cada edició s'inscriuen en la prova”. 

El regidor d'Esports, José Luis Lorenzo, ha assenyalat que “la 5 i 10K ha sigut de nou el punt de trobada per a centenars de corredors. Hui hem vist com, independentment de l'edat, el running és un esport molt volgut per tot el món. Ara toca posar la vista en 2021 i començar a treballar en la desena edició”.

Juan López, membre organitzador de la prova ha agraït a l'Ajuntament per la seua col·laboració en l'organització. “Cada edició veiem com aquesta carrera és més volguda entre els i les esportistes els qui es guarden el tercer cap de setmana de febrer per a vindre a córrer a Sant Vicent”, ha destacat. 

Tots ells, han felicitat la Policia Local i als voluntaris de Protecció Civil, el TAFAD i el club d'Atletisme de Sant Vicent pel treball realitzat. “Sense ells no seriosa possible desenvolupar aquest tipus d'esdeveniments”, han afirmat.

Els centres de secundària es bolquen amb la prova

Si per alguna cosa ha destacat la prova aquesta edició ha sigut per l'àmplia participació de les i els alumnes de secundària dels IES Gaia, Haygón, Sant Vicent i María Blasco. En total, han corregut la prova 530 joves acompanyats pel professorat dels centres. 

Dispositiu de seguretat

La carrera ha comptat amb la vigilància de trenta agents de la Policia Local i dotze voluntaris de Protecció Civil, tots ells han estat distribuïts en diferents punts del recorregut.

A través del canal de Telegram de la Policia Local l'Oficial M18 i inspector J06 han informat tant els dies previs com durant la jornada de hui dels talls de carrers, les modificacions del trànsit i el transport públic que s'anaven a produir amb motiu de la celebració de la prova.

Complementàriament, més d'una trentena de voluntaris del cicle superior de l'IES Haygón TAFAD i el club d'atletisme Sant Vicent han prestat la seua ajuda a l'organització de la prova.

Pujar