Castellano

Presó permanent revisable per assassinar de 69 punyalades a sa mare a Sant Vicent del Raspeig

Presó permanent revisable per assassinar de 69 punyalades a sa mare a Sant Vicent del Raspeig
  • El Tribunal li imposa 14 anys més de presó per intentar matar el seu pare

L'Audiència Provincial d'Alacant ha condemnat a presó permanent revisable un home que va assassinar la seua mare a la localitat de Sant Vicent del Raspeig després d'assestar-li 69 punyalades. A més, li ha imposat una altra pena de 14 anys de presó per intentar assassinar el seu pare de la mateixa manera.

La sentència ha estat dictada de conformitat amb el veredicte de culpabilitat emès per un jurat popular al final del judici celebrat el passat mes de desembre i pot ser recorreguda ara en apel·lació davant la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

Els fets declarats provats per la resolució judicial van passar el 4 de juny de 2020, a l'habitatge familiar de Sant Vicent del Raspeig, quan l'acusat va abordar la seua mare, de 67 anys i que estava veient la televisió, i li va infligir un total de 69 punyalades.

Tal com els va explicar elperiodic.com, l'atac es va produir de manera sorprenent, amb dos ganivets de grans dimensions, i el penat va aprofitar tant la seua força física més gran com el fet de trobar-se sol amb la víctima, cosa que impedia que aquesta poguera defensar-se de manera eficaç.

A més, la dona, tal com va dictaminar el jurat popular, era una persona especialment vulnerable per la seua edat o pel seu estat de salut i el seu fill va augmentar “de forma deliberada, innecessària i inhumana” el seu patiment per la manera com es va desenvolupar la agressió, segons recull la sentència.

L'Audiència considera que aquests fets constitueixen un delicte d'assassinat amb traïdoria i acarnissament contra una víctima especialment vulnerable, en què a més concorre la circumstància agreujant de parentiu.

Després de perpetrar el crim, el penat va intentar assassinar el seu pare, que acabava d'arribar a la vivenda després de fer unes gestions, i per això li va clavar tres punyalades. L'agressor va fugir en un vehicle i va ser detingut per la policia unes hores després a la ciutat d'Alacant.

La sentència estableix el pagament d'indemnitzacions per al progenitor, una germana i una tia que ascendeixen en conjunt a 330.000 euros.

Pujar