Castellano

L'Equip de Govern aborda la problemàtica de l'oficina CIVIC i Centraleta

L'Equip de Govern aborda la problemàtica de l'oficina CIVIC i Centraleta
  • Des de fa setmanes diàriament es formen llargues cues de persones que vénen a l'Ajuntament a realitzar gestions a l'oficina d'atenció a la ciutadania coneguda com CIVIC o tenen cita presencial per a algun dels serveis del consistori

  • Una situació que està generant una càrrega excessiva de treball als empleats municipals de aquesta oficina i centraleta, i de la qual des de l'àrea de Presidència es va advertir a la fi de la setmana passada amb un comunicat intern

  • Per a abordar aquesta problemàtica l'Equip de Govern (EG) s'ha reunit durant aquest matí

L'EG ha acordat eliminar la sol·licitud de cita prèvia a través de correu electrònic, un sistema que es va introduir com a mesura extraordinària amb motiu de la pandèmia. De mitjana al dia entraven a la bústia 150 correus electrònics sent impossible d'atendre amb els mitjans de personal actuals que posseeix l'oficina CIVIC. A més de ser un sistema tècnicament diferent al gestor de cita prèvia.

S'introduirà un sistema de gestió que permetrà sectoritzar per cues, pal·liant la sobrecàrrega existent en l'equip d'auxiliars de Centraleta. La nova gestió de cues, permetrà que en la web municipal s'habilite una icona amb la cita que es desitge concertar en cada servei municipal, quedant registrades en tot moment les persones que accedeixen a les diferents plantes de l'Ajuntament. El sistema de cita prèvia triat és el que està implantat als ajuntaments d'Alzira o San Sebastián de los Reyes. El nou sistema s'implantarà al setembre amb un contracte menor.

A més, l'EG ha acordat restringir el teletreball. Una mesura que introduirà progressivament a través de diferents instruccions de Recursos Humans. La incorporació de la plantilla al complet tindrà lloc el dilluns 3 d'agost. Amb aquesta mesura es dóna solució a la petició de l'àrea de Presidència de reduir-se les cues que són departamentals i que ara es produeixen a la porta principal de l'Ajuntament, laboresque ha assumit el personal de Centraleta i que en breu tornaran a ser amb atenció presencial en els diferents departaments. 

Per a cobrir les places vacants amb caràcter d'urgència, l'Ajuntament es troba en la cerca d'acords per a poder utilitzar les seues bosses i incorporar el personal necessari durant un breu període de temps.

L'alcalde, Jesús Villar, ha manifestat que "no es podia deixar passar més temps per a posar-li solució als problemes que s'estan creant internament a l'Ajuntament i en l'atenció dels ciutadans. Som conscients que la falta de personal és el que està ocasionant aquesta saturació, per això, ha sigut el punt principal a tractar i les solucions han sigut positives".

Pujar