Castellano

Jesús Villar (PSOE Sant Vicent del Raspeig): “Treballarem per una ciutat igualitària”

Jesús Villar (PSOE Sant Vicent del Raspeig): “Treballarem per una ciutat igualitària”

  L'alcalde i candidat socialista a la reelecció, Jesús Villar, valora el seu mandat i explica les propostes de cara a la pròxima legislatura per al municipi de Sant Vicent del Raspeig. Entre les seues prioritats, Villar pretén treballar per un municipi més just i igualitari, on tots els ciutadans siguen benvinguts.

  PREGUNTA: En les passades eleccions autonòmiques el PSPV va guanyar a Sant Vicent del Raspeig, però Ciutadans li segueix de prop i podria arribar a sumar amb PP i Vox. Com valora aquests resultats de cara a les eleccions municipals? Es torna a veure com a alcalde altres quatre anys més?

  RESPOSTA. La victòria es valora de manera positiva. Hem sigut la força més votada a nivell nacional i a nivell autonòmic però considerem que les eleccions locals tenen dos components importants, un és el personal i l'altre és la valoració de treball que s'ha fet durant aquests quatre anys. Sí, em torne a veure com a alcalde. Treballar per als ciutadans continua sent el meu major compromís.

  P. Després de quatre anys, li han quedat propostes pendents de desenvolupar? Quines seran les seues prioritats per a la pròxima legislatura?

  R. Una legislatura és poc temps per a dur a terme totes les propostes ideades per a millorar el municipi, així i tot crec que hem dut a terme moltes que l'han millorat. Volem un Sant Vicent on els col·lectius continuen tenint espais adequats per a les seues necessitats. Hem de continuar mantenint el que ja tenim sense oblidar-nos dels nous espais necessaris per al dia a dia. Treballarem per una ciutat igualitària, on continuarem potenciant el nostre comerç i en el qual no es pugen els impostos. Sant Vicent ha de ser per a tots i per a totes. 

  P. L'oposició ha acusat l'Ajuntament de falta de neteja als carrers, enllumenat i seguretat. Tenen motius els ciutadans de Sant Vicent per a preocupar-se per aquestes qüestions?

  R. Entenem totes les exigències dels veïns i les veïnes. Des de l'Ajuntament treballem amb els contractes que estaven signats i que s'han de complir. Tenim el ferm propòsit que el pròxim plec siga més realista amb les necessitats del municipi.

  P. Una de les majors polèmiques també es va produir amb les obres de l'Avinguda El Torrent, on es van produir alteracions en el trànsit i fins i tot accidents. Creu que es van saber gestionar correctament aquestes obres?

  R. Les obres sempre generen perjudicis per al correcte desenvolupament del trànsit i dels vianants però es realitzen amb l'ànim de millorar la nostra ciutat.

  P. L'Ajuntament actual ha paralitzat l'obra que va impulsar per a crear el Pavelló Poliesportiu Municipal. Per què? La tornaran a reprendre si aconsegueix una altra vegada l'Alcaldia?

  R. L'obra no està paralitzada; segueix la seua tramitació segons la llei. El projecte de construcció del pavelló es va aprovar en el passat ple del mes d'abril.

  P. Quins considera vosté que han sigut els principals encerts i errors de la seua legislatura?

  R. Els principals encerts han sigut la proximitat, l'atenció al ciutadà i les remodelacions d'infraestructures que estaven oblidades. Quant als errors, lluitar contra els temps de l'administració ha sigut el més complicat. 

  P. L'oposició va denunciar que l'Ajuntament encara no ha pagat a les associacions les subvencions de Turisme i Cultura de l'any passat. Com afrontaran aquest impagament la pròxima legislatura?

  R. Les subvencions de Turisme i Cultura estan aprovades i en tramitació de pagament.

  P. Vostés van rebutjar la proposta del PP per a millorar les instal·lacions del Parc President Adolfo Suárez. Per què?

  R. El que reivindicaven ja s'està realitzant. El parc Adolfo Suárez tindrà considerables millores per a les nostres veïnes, veïns i tots els visitants. 

  P. Si els números li ho permeten, tornaria a pactar amb els seus actuals socis de l'Ajuntament?

  R. La decisió està en mans dels electors. Ells decidiran els números per a fer pactes futurs però he de demostrar la meua satisfacció amb l'acord d'aquests quatre anys.

  P. Persones de tots els municipis de la Comunitat Valenciana lligen elperiodic.com. Com convenceria a aquests lectors que votaren al PSOE el pròxim 26 de maig?

  R. Ens presentem amb la credibilitat d'haver liderat un govern plural amb un programa realista que ha eixit després d'haver dedicat esforç, treball i moltes reunions amb els diferents col·lectius, veïns i veïnes. En la llista tenim a persones compromeses i disposades a treballar per i per a la localitat. Som la millor opció per a continuar liderant i fent créixer a Sant Vicent.

  Pujar