Castellano

Cs denúncia que Sant Vicent no va demanar una subvenció contra el mosquit tigre que sí que rebran 300 municipis

Cs denúncia que Sant Vicent no va demanar una subvenció contra el mosquit tigre que sí que rebran 300 municipis
  • El líder de Cs Pachi Pascual afirma que “volem saber per què l'Ajuntament no va optar a una convocatòria de 400.000 euros per a lluitar contra la plaga”

El grup municipal de Ciudadanos (Cs) ha denunciat que l'Ajuntament de Sant Vicent del Raspeig no va sol·licitar una subvenció convocada per la Conselleria de Sanitat per a lluitar contra la plaga del mosquit tigre, que comptava amb un pressupost màxim de 400.000 euros. El líder de Cs, Pachi Pascual, ha explicat que “volem saber per què no hem optat a una convocatòria d'ajudes de la qual sí que es beneficiaran 300 municipis de la Comunitat Valenciana”.

Pascual ha afirmat que “la presència del mosquit tigre a Sant Vicent i comarca és una realitat que venim patint des de fa diversos anys, provocant moltes molèsties als veïns i, a vegades, també problemes de salut que fins i tot obliga a tractar-los en els centres sanitaris per al·lèrgies i reaccions cutànies”. El líder de Ciudadanos ha indicat que “no entenem per què l'Ajuntament no ha sol·licitat aquesta subvenció per a finançar campanyes per al control d'aquesta plaga”.

El grup municipal de Cs ha informat que la Conselleria ha concedit ajudes per a un total de 301 municipis de la Comunitat Valenciana, 70 d'ells de la província d'Alacant, entre els quals no es troba Sant Vicent. Sí que la rebran altres localitats de la comarca que la van sol·licitar, entre elles Alacant, Sant Joan, Mutxamel, Busot i Aigües, així com la Mancomunitat de l'Alacantí.

Pachi Pascual ha afirmat que “encara que Sant Vicent pertany a la Mancomunitat, altres ajuntaments que també estan integrats en la mateixa han demanat la subvenció de la Conselleria de Sanitat per a fer front en els seus municipis a les despeses dels tractaments de lluita contra el mosquit tigre, alguna cosa que també hauria d'haver fet el Govern municipal per a tractar d'atallar aquesta plaga”.

El líder de Ciudadanos ha recordat que “és molt important controlar aquesta plaga perquè el mosquit tigre pot transmetre malalties molt diverses, a més de les molèsties que ocasiona la seua picada, com l'enrogiment de la pell, inflor o reaccions al·lèrgiques que fins i tot porta als pacients a haver de rebre assistència sanitària”. 

Pujar