Castellano

David García (Vox Sant Vicent del Raspeig): “Votar a Vox és votar pel sentit comú”

David García (Vox Sant Vicent del Raspeig): “Votar a Vox és votar pel sentit comú”

  David García es presenta com a candidat a la l’Alcadia de Sant Vicent del Raspeig per Vox. Amb motiu de les eleccions del pròxim diumenge, García ha parlat amb elperiodic.com per a fer un balanç dels últims quatre anys i explicar les seues principals propostes de cara a la pròxima legislatura. Per a l'alcaldable és necessari un Ajuntament que aposte per les famílies i que done suport als empresaris a continuar creixent.

  PREGUNTA. Quina valoració fa d'aquesta legislatura?

  RESPOSTA. Pense que hem perdut quatre anys. És més, considere que hem retrocedit en molts aspectes. S'han deixat massa coses de costat, i això es veu reflectit a Sant Vicent i el pensament dels sanvicenters.

  P. Tot apunta al fet que els pactes seran necessaris després del 26 de maig. Estaria disposat a crear una aliança amb PP i Ciutadans?

  R. Els pactes seran necessaris, però les línies roges de Vox no podran sobrepassar-se en cap moment. Nosaltres venim a donar veu a una gran part de la ciutadania, i serem fidels als nostres principis i valors. 

  P. Com creu que ha de canviar el municipi en els pròxims quatre anys?

  R. Hem d'estar al costat de les famílies, sobretot de les quals estan més desprotegides i han sigut abandones pel govern actual. Ens referim a les famílies amb membres dependents, ja siguen físics o psíquics. Ens referim també als nostres majors, als quals els devem tant.

  També al costat de les famílies nombroses, en risc d'exclusió, dones solteres embarassades o mares amb pocs recursos. En definitiva un ajuntament a peu de carrer, molt més accessible i que siga una eina perquè els emprenedors, empresaris i pimes continuen creixent. El comerç local ha de ser una prioritat. A més de les millores, que són moltes, en neteja, seguretat, esports... Queda molt per fer. 

  P. Quines són les principals preocupacions dels veïns de Sant Vicent del Raspeig?

  R. La neteja, la il·luminació i la seguretat. Aqueixos són els tres pilars fonamentals que ens demanden. Però, com hem dit abans, tampoc podem descurar l'ocupació, l'educació, el comerç, i cobrir les necessitats esportives i culturals que tanta falta ens fan.

  P. Quines són les seues propostes en matèria fiscal?

  R. Una baixada generalitzada d'impostos, reduir l'IBI. Aplicar el límit el minim permés per la Llei per a cada tipus d'immoble: urbà el 0,4% i rústic el 0,3%. I Corregir sobrevaloracions de l'IBI en les construccions agràries. A més apostem per una exenció per dues anys i reducció del 70% d'impostos municipals per a empreses innovadores i EBT d'universitats i centres de investigació. També inclourem una reducció, almenys, del 50% en l'Impost sobre Béns immobles per a famílies amb fills i exenció del pagament del mateix a les famílies nombroses.

  I suprimirem l'Impost sobre l'Increment del Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana (Plusvalia municipal), per la seua caràcter confiscatori, i del ICIO (Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres), per considerar-se injustificada l'activitat que graven. Així mateix desenvoluparem pressupostos equilibrats i elaborats en base zero. Les despeses no podran superar els ingressos.

  P. L'Ajuntament actual ha paralitzat l'obra que va impulsar per a crear el Pavelló Poliesportiu Municipal. La continuaran si arriben a l'Alcaldia?

  R. És evident que tenim una falta d'instal·lacions esportives, i que ens estem quedant arrere respecte a altres municipis. No solament fa falta un pavelló, també fan falta una pista d'atletisme, per exemple, a més de moltes altres instal·lacions. Hem de detectar les manques i cobrir les necessitats dels nostres clubs i dels nostres esportistes. Però cal fer-ho des d'un projecte que acabe d'una vegada per sempre amb les manques tan grans que portem anys arrossegant. I això cal construir-ho des d'un projecte comú.

  Hem de conjuminar esforços i treballar pel futur de Sant Vicent del Raspeig, i els grans projectes caldria fer-los, sempre, amb el màxim consens possible, tant per la seua envergadura, com pel seu cost econòmic. 

  P. Com convenceria als lectors perquè votaren a Vox el pròxim 26 de maig?

  R. Els diria que votar a Vox és votar pels valors, la defensa de la família, la defensa de la unitat d'Espanya, en definitiva pel sentit comú. Que nosaltres no canviem les nostres idees segons bufe el vent o els resultats electorals. I que Vox és d'extrema de necessitat. I això ho han demostrat els quasi 3 milions de votants.

  Pujar