Castellano

Ciudadanos San Vicente presenta una moció sobre l'ús de la pólvora en els Moros i Cristians amb les reivindicacions dels festers

Ciudadanos San Vicente presenta una moció sobre l'ús de la pólvora en els Moros i Cristians amb les reivindicacions dels festers

  El grup municipal de Ciudadanos (Cs) a Sant Vicent del Raspeig presentarà al pròxim ple una moció sobre l'ús de la pólvora en les festes de Moros i Cristians, que recull les reivindicacions dels festers i proposa modificacions en la normativa que la regula. El regidor de Cs Ricky Bernabeu ha explicat que “presentem aquesta moció una vegada celebrada la reunió de la Unió Nacional d'Entitats Festeres de Moros i Cristians (UNDEF) i després d'escoltar els suggeriments de la Federación Unión de Comparsas Ber-Largas de Sant Vicent”.

  La moció de Ciudadanos recull les reivindicacions de la UNDEF i incorpora la petició dels festers de Sant Vicent en el sentit d'instar al Ministeri d'Indústria a modificar la normativa per a diferenciar els repartiments entre pólvora a manipular in situ i la ja manipulada. L'objectiu és disminuir la distància de seguretat respecte al nucli urbà en el repartiment de la pólvora ja envasada en les cantimplores, tal i com demanden els festers.

  Així mateix, en la proposta s'insta al Ministeri d'Indústria a modificar la normativa vigent per a augmentar la competència en el sector, permetent a un major nombre d'operadors l'accés a la fabricació, comercialització, magatzematge i distribució de pólvora negra per a activitats festives amb ús d'armes d’avancarga, garantint sempre la seguretat de festers i espectadors.

  La moció de Cs també recull les reivindicacions de la UNDEF respecte a ampliar i igualar els terminis de tinença i custòdia de pólvora negra al marge del nombre de festers, així com referent a la devolució de la pólvora no usada i la traçabilitat de la qual no haja sigut modificada des del seu origen, sense exigir-se la seua destrucció i eliminació.

  L'edil de Cs Ricky Bernabeu ha indicat que “hem facilitat una còpia de la moció a la resta de grups polítics amb l'objectiu que puguen fer aportacions i tractar que el text s'aprove en el ple amb el major consens possible”. “Es tracta d'un assumpte que afecta a totes les comparses de Moros i Cristians de Sant Vicent i, en definitiva, a l'espectacularitat de les nostres ambaixades i dianes”, ha afegit.

  Pujar