Castellano

Ciudadanos sol·licita que s'amplie el servei d'ambulància a la Ciutat Esportiva a tots els caps de setmana amb competicions

  • El regidor de Cs Ricky Bernabeu denuncia que “el diumenge es va produir una emergència sanitària amb una jugadora i l'ambulància no estava operativa”

El grup municipal de Ciudadanos (Cs) sol·licita al Govern de Sant Vicent del Raspeig que amplie el servei d'ambulància que existeix a la Ciutat Esportiva perquè l'assistència sanitària estiga garantida tots els caps de setmana en els quals hi ha competicions esportives. El regidor de Cs Ricky Bernabeu ha “explicat que l'ambulància no està operativa 22 caps de setmana a l'any, la qual cosa impedeix atendre possibles emergències en dies de gran afluència de jugadors i espectadors”.

Una mostra d'això és l'ocorregut diumenge passat quan la jugadora d'un club de futbol va haver de ser atesa d'urgència durant un partit i l'ambulància contractada per l'Ajuntament de Sant Vicent no era a la Ciutat Esportiva. Segons diversos testimonis, la jugadora no va poder rebre assistència fins a passats més de 30 minuts, amb l'arribada en un primer moment d'una ambulància no medicalizada i, posteriorment, d'un SAMU per al seu trasllat.

Ricky Bernabeu ha afirmat que “des de Ciudadanos pensem que aquest servei s'ha d'ampliar a més caps de setmana per a evitar situacions com la del passat diumenge, en la qual la Ciutat Esportiva no comptava amb ambulància malgrat trobar-nos ja el mes d'octubre i que hi havia molts partits tant de futbol com d'altres esports en les instal·lacions municipals”.

L'edil de Ciudadanos ha informat que “el contracte d'ambulàncies i assistència sanitària de l'Ajuntament va entrar en vigor a l'abril de 2018 i finalitzarà a l'abril del pròxim any 2020, per la qual cosa és el moment de posar-se a treballar en un nou plec de condicions que incloga la cobertura sanitària durant més caps de setmana i no sols 30 com ara, de manera que no es continuen jugant partits de competició oficial sense la presència d'una ambulància i un equip sanitari bàsic”.

Ricky Bernabeu ha explicat que “no és la primera vegada que es produeixen emergències sanitàries en caps de setmana on l'ambulància no està operativa a pesar que s'estaven disputant partits de competició oficial amb una gran afluència de jugadors i públic a la Ciutat Esportiva”.

Pujar