Castellano

Aprovada la proposta de Ciudadanos per a reforçar el servei Viogén de la Policia Local malgrat l'abstenció del PSOE

Aprovada la proposta de Ciudadanos per a reforçar el servei Viogén de la Policia Local malgrat l'abstenció del PSOE
  • La regidora de Cs Mariela Torregrosa lamenta que “el grup socialista no vote a favor d'una moció per a millorar l'atenció a les víctimes de violència de gènere”

El ple de l'Ajuntament de Sant Vicent del Raspeig ha aprovat la moció presentada per Ciudadanos (Cs) per a reforçar el servei Viogén que atén les víctimes de violència de gènere, en la qual es proposava recuperar el nombre d'agents de la Policia Local que hi havia l'any passat i incorporar un professional més. La proposta de Cs va tirar avant malgrat l'abstenció dels regidors del PSOE i el vot en contra de Vox.
La regidora de Cs Mariela Torregrosa ha afirmat que “agraïm el suport dels grups que han recolzat aquesta proposta, i lamentem que els socialistes no s'hagen sumat a ella després que, a principis d'enguany, decidiren no substituir a l'agent de la Policia Local que va deixar Viogén, quedant aquest servei en una situació de major precarietat davant l'important volum de dones ateses”.

Torregrosa ha afegit que “és difícil d'entendre els motius que han portat al PSOE a no donar suport a la proposta si realment la Regidoria de Seguretat té previst recuperar el nombre d'efectius de Viogén al gener de 2020, tal com es va comprometre en el ple el regidor de l'àrea”. En aquest sentit, l'edil de Cs ha insistit que “la moció aprovada també recull assignar un professional especialitzat en altres disciplines, com un psicòleg o un treballador social, per a donar suport a la labor que realitzen els agents”.

Des del grup municipal de Ciudadanos han defensat la importància del servei Viogén, ja que actualment a Sant Vicent es presta assistència a més de 60 dones que es troben en situació de risc, a més d'altres 50 aproximadament a les quals es realitza un seguiment de prevenció. En alguns casos, aquestes víctimes es troben en una situació de risc elevat, la qual cosa requereix d'una atenció i un seguiment especial.

La regidora de Cs ha afirmat que “estem satisfets que aquesta moció haja sigut aprovada, ja que és d'àmbit local, la seua aplicació està en mans de l'Ajuntament de Sant Vicent i, sobretot, pretén que les dones que pateixen la xacra de la violència de gènere reben una atenció especialitzada i integral quan acudeixen al servei Viogén”. 

Pujar