Castellano

La venda de cotxes usats duplica als cotxes nous en la Comunitat Valenciana

La venda de cotxes usats duplica als cotxes nous en la Comunitat Valenciana
  • El mercat de vehicles d'ocasió s'està recuperant abans de la crisi del que l'està fent el de nous

Per cada cotxe nou venut en la Comunitat Valenciana el mes de maig es van vendre 2,1 usats, segons dades de la consultora MSI per a la patronal dels concessionaris, Faconauto. En concret, en l'últim mes s'han transferit 18.002 vehicles d'ocasió a la regió, per només 8.438 nous. D'altra banda, en l'acumulat de l'any del mercat d'usats s'han venut 85.678 unitats, la qual cosa suposa un 50,6% més que en el mateix període de 2020.
Aquestes estadístiques confirmen que el mercat de vehicles d'ocasió s'està recuperant abans de la crisi del que l'està fent el de nous. Particularment, els usats “joves” de fins a cinc anys són un refugi per a molts compradors, que ara mateix no veuen tan competitiu adquirir un vehicle nou i acudeixen al mercat d'ocasió. En aquest punt, a més de la crisi i la falta de confiança del consumidor, ha tingut un impacte negatiu l'increment de l'impost de matriculació, efectiu des de gener, a l'haver desposicionado al vehicle nou.

Dades per províncies

Per províncies, a Alacant es van vendre 7.327 turismes, dels quals 4.648 van ser nous, a València dels 8.600 turismes venuts, només 3.109 van ser nous. Però la comparativa és major a la província de Castelló on es van vendre 2.075 cotxes, dels quals només 681 van ser nous.

Previsió

Amb aquestes dades, Faconauto preveu que el mercat d'ocasió superarà els dos milions d'unitats venudes, un 11% més que en 2020 i només un 3% per davall del 2019.
Respecte a les edats dels vehicles comercialitzats, preocupa de nou el fet que el 60% del mercat seguisca protagonitzat pels vehicles de més de 10 anys, una tendència que, lluny de corregir-se, s'està accentuant en aquesta eixida de la crisi. No obstant això, els usats “joves”, d'1 a 5 anys, són els que presenten una major pujada percentual en les seues transferències durant maig: els situats en el tram d'1 a 2 anys han augmentat un 82,1%, i els de 2 a 3 ho han fet un 78,1%, mentre que els de 3 a 5 anys han incrementat les seues transferències un 74,8%.

Pujar