elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els valencians menors de trenta anys ja reben les seues cites per a la vacunació

Els valencians menors de trenta anys ja reben les seues cites per a la vacunació
  • La setmana que ve començarà a vacunar-se a aquest col·lectiu amb la vacuna de Pfizer o Moderna

Des d'ahir, els joves valencians menors de 30 anys estan sent notificats a través de l'aplicació de Sanitat les seues cites per al seu procés de vacunació i rebent els sms indicant-los la vacuna que se'ls subministrarà, que per al seu rang d'edat els correspon o Pfizer o Moderna.

Molts menors de trenta anys ja tenen la seua cita per a la setmana que ve per a la primera dosi de la vacuna i per al mes d'agost per a la segona. El procés de vacunació creix amb passes de gegant, ja que aquest col·lectiu s'esperava que començaren a rebre la vacuna a partir d'agost i es va avançar una setmana abans. Aqueix avançament també es deu al major nombre de contagis es produeix en aqueixa franja d'edat més vulnerable per no estar immunitzada.

Cal recordar que perquè el procés fóra més efectiu, la Conselleria de Sanitat va manar un sms a la ciutadania valenciana menor de 40 anys amb un enllaç perquè indicaren que dies estaven de període vacacional i així no coincidira amb el seu procés de vacunació que es realitza durant el mateix període.

Avui, la mateixa Conselleria ha comunicat que un total de 211.173 persones han informat dels dies que estaran fora de vacances per a adaptar així la seua vacunació i no siguen citats durant aqueixes dates.

La finalitat d'aquesta iniciativa és que els ciutadans puguen gaudir de les seues vacances, i que durant el període estival es puga programar d'una manera més eficient el procés de vacunació, de manera que les persones pendents de vacunar no siguen citades durant els dies que no romandran en la Comunitat Valenciana.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha assenyalat que “aquesta eina és fonamental perquè els ciutadans puguen compatibilitzar les seues vacances amb la vacunació contra la Covid, al mateix temps que ens permet treballar d'una manera més eficient i ordenada”. En aquest sentit, ha afegit que “amb ella hem pogut reorganitzar les citacions per a adaptar-les a la població disponible i aprofitar aqueixes dosis i avançar així en el procés d'immunització de la població de la Comunitat Valenciana”.

Barceló ha animat a la població a “acudir a la seua cita per a vacunar-se perquè, com estem veient, la vacuna és la millor garantia per a vèncer a aquest virus”.

Cal assenyalar que les persones que han indicat els dies de vacances seran citades en el moment en el qual estiguen disponibles, sempre respectant l'ordre del procés de vacunació per grups etarios.

Per a realitzar aquest tràmit, Sanitat ha posat a la disposició dels ciutadans un formulari en la seua pàgina web.

A més, aquest matí la ministra de Sanitat, Carolina Darias, confirma que la vacunació contra el Covid-19 serà anual i anuncia contractes per a 2022 i 2023 amb Pfizer i Moderna per a dur-la a terme i ha afegit que rebran terceres dosis però no se sap quan seran inoculades.

 

 

Pujar