25 de juny de 2019 25/6/19

Els valencians, entre els més ‘frikis’ de Juego de Tronos

Els valencians, entre els més ‘frikis’ de Juego de Tronos - (foto 1)
  • Més del 10% de la demanda nacional de productes de Joc de Trons correspon a la Comunitat Valenciana

  • Peníscola, de paradís local a escenari audiovisual global

MÉS FOTOS
Els valencians, entre els més ‘frikis’ de Juego de Tronos - (foto 2)

Des de la seua estrena a l'abril de 2011 als EUA i el Canadà, Juego de Tronos, la sèrie creada per George R. R. Martin, ha captivat a desenes de milers d'espectadors a Espanya. Després de set intenses i impredictibles temporades, sembla que el final dels Quatre Regnes està en arribar i l'hivern està més a prop que mai: el 15 d'abril s'estrena a Espanya l'última temporada de la saga, que determinarà el seu esperat final. El seu públic espanyol és el segon més friki d'Europa de les històries dels germans Lannister, Jon Nieve, AryaStark i Daenerys Targaryen, i demostra la seua fidelitat amb l'adquisició de tota mena de productes de la sèrie, d'acord a les dades de idealo.es. El comparador de preus  idealo ha analitzat la demanda de tota mena de productes deJuego de Trons, concloent que els espanyols són els segons europeus que més productes demanden de la sèrie (17,77%). També ha analitzat quines comunitats són les més frikis, determinant que els valencians ocupen la quarta posició com a fans de la sèrie (10,88%), només veient-se superats pels madrilenys (25,03%), andalusos (14,91%) i catalans (13,54%).

Peníscola, escenari de Joc de Trons

La passió dels valencians per Joc de Trons, i el fet que quasi l'11% de la demanda nacional corresponga als seus ciutadans es deu, entre altres coses, al fet que Peníscola (Castelló) ha actuat com a plató natural de la sèrie, convertint-se a la ciutat lliure de Meereen, conquistada per Khaleesi.  

Malgrat això, en analitzar la demanda específica per províncies, idealo ha conclòs que Castelló es troba en tercera posició (7,76%), per darrere de València, que lidera amb un 67,18% de la demanda, i Alacant (25,04%).  

“Joc de Trons, igual que molts altres continguts, s'ha convertit en molt més que una sèrie de televisió. S'ha creat tota una cultura al seu voltant, i a Espanya i les seues comunitats es viu molt de prop”, explica Adrián Amorín, Country Manager de idealo.es, que afig: “El fet que una sèrie d'aquest calibre trie un escenari com Peníscola per a recrear el món de Joc de Trons augmenta la passió i identificació dels espanyols amb la seua trama i personatges”.