30 de novembre de 2020 30/11/20

La zona de l’ermita d’Orriols es tanca a l’aparcament en 72 hores

La zona de l’ermita d’Orriols es tanca a l’aparcament en 72 hores - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  La zona de l’ermita d’Orriols es tanca a l’aparcament en 72 hores - (foto 2)

  La construcció del jardí de l'ermita de Sant Jeroni començarà el 5 de setembre amb una previsió de treball de quatre mesos, i la Policia Local de València ja ha col·locat les plaques informatives avisant la ciutadania que en 72 hores no es podrà aparcar a la zona. La preparació de les obres ja ha començat i s'han desplaçat les tanques a l'espai de treball.

  A l'hora de constituir el projecte s'han tingut en compte les opinions del veïnat a través d'un procés participatiu, segons ha anunciat la regidora de Parcs i Jardins, Pilar Soriano. El parc, situat al carrer de l'Arquitecte Rodríguez entre Duc de Mandas i Historiador Chabret, tindrà una superfície de 3.965 metres quadrats i les obres han estat adjudicades a l'empresa Bertolín. L'actuació està plantejada en quatre àmbits diferents: àmbit de vorera, desnivells, entorn de l'ermita i esplanada.

  La regidora Pilar Soriano ha recordat que "el jardí quedarà integrat dins d'una sèrie de recorreguts a nivell de barri, uns recorreguts que van identificar els veïns en el procés participatiu #SembraOrriols. Així, estos recorreguts són els que estructuren la composició dels diferents espais amb els quals comptarà este jardí".

  ÀMBITS D'ACTUACIÓ

  La vorera perimetral és un element important de relació amb l'entorn i com a tal s'ha dissenyat amb cura. Les voreres del carrer del Duc de Mandas i de l'Arquitecte Rodríguez es modificaran ampliant-les puntualment en els accessos a les rampes i creant nous miradors damunt del parc. S'ha proposat convertir el carrer de l'Historiador Chabret en zona de vianants i els desnivells s'han resolt amb escales, rampes, bancals i talussos.

  Amb la intenció de crear un espai de relació amb la construcció, es crearà una plataforma al nivell de l'ermita, una plaça xicoteta d'accés vinculada al carrer de l'Arquitecte Rodríguez, amb vegetació pròpia de les antigues ermites de l'horta que, a més de facilitar l'accés, proporcionarà un entorn adequat d'estada, un àmbit propi dins de la ciutat.

  La regidora Pilar Soriano ha explicat que "a l'entorn de l'ermita hi haurà un espai d'accés al parc i integració de l'ermita en el paisatge urbà. A més, es comptarà amb un arener, és a dir, un espai amb jocs infantils situat al costat sud-oest de l'ermita, i als voltants se situaran taules de pícnic i una font. A més, el jardí comptarà amb un amfiteatre. I és que el talús del carrer del Duc de Mandas s'estructurarà en diferents bancals que seran alhora amfiteatre i espai d'estada", ha afirmat Pilar Soriano.

  Pel que fa a algunes característiques de la construcció, els murs seran de formigó vist d'uns 40 cm de gruix mínim i es projectaran 6 jardineres elevades de totxana ceràmica, amb cambra i un envàs de maó perforat arrebossat en la cara interior per a protegir la totxana d'humitats. Respecte a la instal·lació d'enllumenat, s'executarà una completa instal·lació per al jardí, ja que la parcel·la només té dos pals amb focus de caràcter provisional. A petició dels veïns, es disposarà d'un quadre elèctric elevat davant de l'ermita per a ser utilitzat en esdeveniments ocasionals. S'alimentarà directament i mitjançant línia independent des del quadre de maniobra situat més al nord al carrer del Duc de Mandas.

  Pujar