31 de maig de 2020 31/5/20

Els xiquets de les escoles municipals de pilota valenciana del “Cap i Casal” fan exercici físic a casa

Els xiquets de les escoles municipals de pilota valenciana del “Cap i Casal” fan exercici físic a casa - (foto 1)
  • Els alumnes de les escoles de pilota de la ciutat de València, realitzen activitats a casa proposades per la Federació de Pilota Valenciana

Les escoles municipals de pilota de la ciutat de València, no poden entrenar en els poliesportius ni en els centres educatius igual que totes l'escoles esportives per la infecció del Covid-19. Mentrestant els xiquets i xiquetes de la capital, fan exercici físic a casa, amb l'ajuda d'una programació d'activitats, jocs i entrenaments elaborats per la  Federació de Pilota Valenciana i amb l'ajuda dels seus tècnics. 

Entre aquestes activitats, es poden trobar, jocs generals i tradicionals que poden jugar a casa amb els seus germans o familiars, com per exemple carreres d'objectes, l'espill del pilotari, la cerca del tresor, segueix la paraula, el pollet pilotari o el pobre gatet entre altres. També es poden trobar exercicis per a treballar qualitats molt importants en el joc de la pilota, com la coordinació oculomanual o la percepció de la trajectòria que pot fer la gara-gara, com són; colpejar el pot enfadat, encistella, agafa la pilota sense que bote, pilota voladora, raspall bitles, raspall assegut i galotxeta assegut. Finalment, s'han dissenyat alguns entrenaments per a preservar l'estat físic dels més majors, treballant la força, la resistència i la flexibilitat, habilitats bàsiques per a realitzar qualsevol tipus d'esport. També, des de la FPV juntament amb els entrenadors, es promou i motiva cada setmana als alumnes, a fer un dibuix entre els més xicotets o un treball entre els més grans, relacionats amb la partida retransmesa setmanalment els caps de setmana per la televisió autonòmica, en el qual cada setmana es dona un premi al millor treballa i dibuix. Amb aquestes activitats, es pretén mantindre als alumnes involucrats en el nostre esport, així com també fer partícips als germans o pares al fet que puguen jugar amb ells o realitzar algunes de les activitats proposades, per a millorar la seua vinculació familiar i amb la pilota valenciana.

Tots els alumnes ja tenen ganes de tornar a practicar la pilota valenciana, i pot aquest estiu puguen tornar fer-lo, de moment tant la FPV com la Fundació Esportiva Municipal de València, estan a l'expectativa de les ordenes de les autoritats sanitàries. Si la situació millora i les autoritats ho permeten pot ser que aquest estiu es puga realitzar alguna activitat de les escoles municipals de València o bé al llarg del mes de setembre, ja que queden pendents de disputar-se les finals de raspall de primària i secundària, les finals de galotxetes, la Cloenda de final de curs de les escoles o el lliurament de trofeus de la temporada. La Fundació Esportiva Municipal de València i la Federació de Pilota Valenciana continuen treballant per l´esport base a la ciutat de València.

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
Pujar