elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Què és el Xiquet Jesús 'Bobet' que pots visitar aquests dies a València?

Què és el Xiquet Jesús 'Bobet' que pots visitar aquests dies a València?
  • El Museu Mariano (MUMA) exposa el mantell del Centenari de la Coronació i el Xiquet Jesús “Bobet”

MÉS FOTOS
Què és el Xiquet Jesús 'Bobet' que pots visitar aquests dies a València? - (foto 2)
Què és el Xiquet Jesús 'Bobet' que pots visitar aquests dies a València? - (foto 3)
Què és el Xiquet Jesús 'Bobet' que pots visitar aquests dies a València? - (foto 4)
Què és el Xiquet Jesús 'Bobet' que pots visitar aquests dies a València? - (foto 5)

El Museu Mariano de la Basílica de la Verge dels Desemparats (MUMA) exposa el mantell del Centenari de la Coronació Canònica de la Mare de Déu, que va lluir la imatge pelegrina a la processó general vespertina el dia de la seua festa, i la imatge del Xiquet Jesús, coneguda com el Bobet, que va acompanyar la imatge original a l'acte commemoratiu al Pont del Reial.

D'aquesta manera, “totes les persones que visiten el MUMA podran veure de prop aquest mantell de seda de colors 'paradís', confeccionat amb la casulla, dalmàtiques i capa pluvial que va vestir l'Arquebisbe de València, Prudencio Melo, a la segona Coronació, el 1941, i que l'artista valencià Pedro Arrue ha restaurat”, expliquen des del Museu Mariano.

Es tracta d'un mantell que ha estat regalat a la Mare de Déu per la Cort d'Honor, encapçalada per la Cambrera de la Verge, Mª Dolores Alfonso, confeccionat amb motiu del Centenari de la Coronació Canònica.

El 2018 Pedro Arrúe va adquirir un tern -conjunt de tres peces- complet de casulla, dues dalmàtiques i una capa pluvial en un antiquari sense saber-ne la procedència. Després va descobrir -veient unes imatges d'arxiu- que era el mateix tern que va vestir el 1941 el llavors arquebisbe de València, Prudenci Melo, a l'acte de la segona Coronació de la Mare de Déu.

El Bobet, vestit a joc amb el nou mantell

Al costat del mantell, exposat en una vitrina de vidre, es pot veure també la imatge coneguda com el Bobet, obra de l'escultor valencià Ignacio Vergara (1715-1776), amb què va ser coronada la Patrona al Pont del Reial el 1923 i que també la va acompanyar a l'acte commemoratiu celebrat el 13 de maig passat.

En aquesta exposició, el Bobet porta un vestit a joc amb el mantell del Centenari, també confeccionat per Pedro Arrúe.

Aquest Xiquet Jesús va estar als braços de la imatge original de la Verge dels Desemparats fins que el 1963 es va decidir substituir-lo pel Xiquet Jesús que portava la imatge pelegrina esculpida per Carmel Vicent.

El MUMA es pot visitar de dilluns a divendres, de 10 a 14 hores (dissabtes i diumenges està tancat). Per organitzar visites en grup podeu telefonar al telèfon 96 391 92 14 (ext. 5) i per a més informació podeu consultar la pàgina web de la Basílica de la Mare de Déu dels Desemparats - basilicadesamparados.org -.

Pujar