elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les xifres d'una realitat intolerable: cada dia es produeix una agressió masclista a València

Les xifres d'una realitat intolerable: cada dia es produeix una agressió masclista a València
  • Amb la pandèmia han augmentat els casos de violència de gènere i també la seua agressivitat

Darrere de cada xifra hi ha una realitat intolerable, darrere de cada cas de violència de gènere una família destrossada i, sobretot, darrere de cada agressió, una mostra del problema que ens afecta tota la societat. Aquest dijous, amb motiu del 25N, s'han donat a conèixer les xifres de la violència de gènere a la ciutat de València, un problema que ha crescut amb la pandèmia, així com la gravetat de les agressions que es produeixen.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Aarón Cano, ha mostrat la seua preocupació pel que qualifica "d'un dels atemptats més grans contra la llibertat". Les dades, segons l'edil, indiquen que la lluita contra la violència de gènere no només és prioritària sinó que requereix més recursos per eliminar-la.

Des de començament d'any s'han aturat 323 persones per agressions masclistes: “Hi ha una persona detinguda al dia per violència de gènere a la ciutat de València”. D'aquests detinguts, 105 són reincidents.

Les xifres pel que fa a les víctimes són també molt crues: “Més de 1.200 dones necessiten algun tipus de protecció a la ciutat de València, és a dir, que necessiten protecció per dur a terme la vida en llibertat, són xifres inassumibles”.

En concret, des de començament del 2021 s'han emès 431 ordres de protecció, catorze menor que el 2020, per la qual cosa les xifres es mantenen similars des que va esclatar la pandèmia. En aquest sentit, Aarón Cano ha explicat que amb la pandèmia han augmentat els casos de violència de gènere i també la brutalitat dels mateixos, encara que caldrà esperar que finalitze l'any per fer un balanç general.

El grup GAMA de la Policia Local de València protegeix en aquests moments 620 dones a la ciutat de València, a les quals cal sumar les que porta la Policia Nacional. D'aquestes, sis estan en risc extrem, 253 en risc alt i 232 en risc mitjà.

Cano ha recordat que al setembre es va posar en marxa una unitat de GAMA nit d'intervenció per atendre aquest tipus de situacions: “Aquesta unitat atén casos molt delicats, l'atenció dels policies especialitzats ajuda molt en situacions tan dures, no només per a les víctimes sinó per als fills”.

L'edil de Seguretat Ciutadana ha condemnat els “negacionistes” de la violència de gènere: “És un gran perill. Hi ha milers de valencians que voten opcions polítiques de manera enganyada que neguen aquesta realitat que us acabo de llegir”.

El darrer cas de violència de gènere

Després de mostrar les xifres a nivell local de la violència de gènere, Cano els ha volgut posar cara amb l'últim cas que ha viscut la ciutat de València, ahir a la nit. Una dona de 28 anys i embarassada que va ser agredida per la seua parella, primer a casa i després al carrer, on la va estar perseguint. Un veí testimoni de l'escena va ser el que va avisar la Policia Local: “Aquesta és la realitat que passa quasi diàriament a la ciutat de València, no calen xifres”.

Pujar