29 de novembre de 2020 29/11/20

Les xifres d´atur consoliden la seua tendència a la baixa a València des de 2015, amb 35.000 parades menys

  • El descens d'este últim any, de quasi 13.000 persones, ha contribuït a esta millora en el mercat laboral valencià

La desocupació a la ciutat de València ha descendit en més de 35.000 persones des del segon trimestre de 2015, segons les últimes dades de l'Enquesta de Població Activa, relatius a l'II Trimestre de 2019. L'EPA reflectix que s'ha passat de 83.300 persones desocupades al juny de 2015 a 48.700 persones en l'actualitat.

«Estes noves dades consoliden la tendència a la baixa en les xifres d'atur que experimenta la ciutat, en disminuir de manera gradual el nombre de persones en situació de desocupació», ha destacat la responsable de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Pilar Bernabé, qui ha valorat les xifres, i ha assenyalat que en este nou mandat «l'ocupació continuarà sent una prioritat per a este govern. Treballarem perquè a València totes les persones troben la seua oportunitat».

Les xifres també són positives en comparació amb les referides a les grans ciutats i al conjunt de l'Estat. La taxa de desocupació a València continua sent inferior a la mitjana espanyola (un 13% front al 14%) i, a més, durant este període de quatre anys, la taxa d'atur valenciana s'ha reduït més que les de grans ciutats (fins un 8,7% menys), com Barcelona i Madrid (la reducció de les quals ha sigut del 4,4% i del 5,8% respectivament).

LA MAJOR BAIXADA DE L'ATUR D'ESPANYA

La regidora ha destacat que les dades a València reflectixen la major baixada en la taxa d'atur de la mitjana espanyola i de les grans ciutats. «En estos quatre anys de governs de progrés, hem reduït en quasi 35.000 persones el nombre d'aturats», ha assenyalat Bernabé, que ha afegit que estes xifres «consoliden una tendència positiva en la lluita contra la desocupació i per tant ens animen a continuar treballant en la nostra aposta per la creació d'ocupació i oportunitats per a tots els valencians i valencianes».

Bernabé ha subratllat la importància de «la labor municipal realitzada en matèria de formació, ocupació i emprenedoria, a través de les accions i servicis de proximitat posats en marxa des de València Activa». «És clau conéixer la realitat i característiques de les persones desocupades a la ciutat per a poder implantar polítiques actives d'ocupació que responguen a les necessitats reals», ha conclòs la regidora.

Pujar