5 de juny de 2020 5/6/20

El xicotet comerç podria tindre el seu propi Dia Mundial

El xicotet comerç podria tindre el seu propi Dia Mundial - (foto 1)
  • L'Ajuntament de València debatrà la proposta que ha sigut presentada pel regidor de Comerç, Carlos Galiana

El regidor de Comerç, Carlos Galiana, defensarà en el pròxim Ple la iniciativa del govern municipal de crear el Dia Mundial del Xicotet Comerç. Una moció que serà debatuda i que perseguix segons Galiana “posar en valor i visualitzar estos negocis” per a “conscienciar a la ciutadania de l'important que és fer barri i comprar en els comerços de proximitat”.

“Esta mesura és una qüestió més simbòlica, però no per això menys important, ja que crear el Dia Mundial del Xicotet Comerç el posaria en l'agenda mediàtica i ajudaria a visibilitzar estos negocis, i a conscienciar a la ciutadania de l'important que és fer barri i comprar en els comerços de proximitat", ha manifestat el regidor de Comerç, Carlos Galiana. Una moció que serà portada al Ple i que posa en valor l'aposta d'uns negocis per a “la sostenibilitat, el consum responsable, i per a preservar el territori”, ja que segons Galiana "comprar en el xicotet  comerç és vetllar pel nostre medi ambient". Per tot això, el regidor proposa sumar-se a la iniciativa posada en marxa per Confecomerç CV, la patronal del comerç minorista, per a aconseguir que es reconega el Dia Mundial del Xicotet Comerç i, d'esta manera, donar visibilitat a la labor que fan tots els petits comerços a fomentar un consum “més responsable i sostenible”.

"Des de la perspectiva econòmica l'activitat comercial genera un efecte d'arrossegament sobre altres activitats empresarials. El 67,2% de les activitats empresarials a la nostra ciutat estan relacionades amb el comerç i els servicis i esta dada posa en relleu l'impacte directe del comerç en la nostra economia”, ha remarcat Galiana. Així mateix, el regidor de Comerç ha incidit en “l'impacte indirecte sobre altres activitats empresarials relacionades amb ell, així com un impacte induït sobre l'ocupació en els negocis del conjunt de les activitats empresarials relacionades amb el comerç o l'increment de la renda dels ciutadans".

"Des del govern municipal de Joan Ribó hem posat en l'agenda al xicotet comerç, i l'estem impulsant amb les ajudes als autònoms que tinguen un xicotetcomerç a la ciutat, unes ajudes noves que ha creat este govern i que cada any tenen més èxit i més demanda", ha remarcat Galiana, qui per a concloure ha subratllat que des de la seua Regidoria “hem multiplicat els recursos de manera molt significativa en comparació amb el Partit Popular”, la qual cosa “ens ha permès portar endavant moltíssimes iniciatives en favor del xicotet comerç. És suficient vore barris com el Grau o Russafa, on les xifres de creació de comerços de proximitat són realment bones".

Pujar