25 de juny de 2019 25/6/19

World Paella Day, nominada als Premis de Turisme Gastronòmic de FIBEGA

La iniciativa Dia Mundial de la Paella, coneguda en anglés com World Paella Day, ha sigut seleccionada com a finalista en la categoria de millor promoció de la gastronomia local dels Premis de Turisme Gastronòmic de FIBEGA. El dictamen es donarà a conéixer en FIBEGA Miami 2019, la fira de gastronomia del continent americà, a la qual acudirà la Fundació Turisme València entre els dies 10 i 12 de maig per a promocionar València com a destinació gastronòmica.

La presidenta de la Fundació Turisme València, la regidora Sandra Gómez, ha mostrat la seua satisfacció per la nominació i ha assenyalat que «València és el bressol d'un dels emblemes més reconeguts de la gastronomia internacional, la paella. La cultura de la paella representa l'estil de vida mediterrani, una experiència que ens unix, que ens impulsa a compartir moments entorn d'una taula». A més, ha recordat el treball que s'està fent des de l'Ajuntament «perquè la Unesco reconega este plat tan característic, una dels principals senyals de la nostra idiosincràsia, com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat»

La Fundació Turisme València, amb el suport de Turisme Comunitat Valenciana, presentarà en la fira el cas «d'èxit» del World Paella Day. A més, disposarà d'un estand propi amb un espai on es faran demostracions de cuina en directe per a mostrar no només la cuina més tradicional de la ciutat sinó també les propostes més creatives que compten amb el producte de proximitat valencià.

Per a projectar el millor de la gastronomia valenciana, la Fundació comptarà amb la col·laboració del xef valencià Nacho Romero. Romero, xef amb 2 sols Repsol al seu restaurant Kaymus i responsable de projectes com la reobertura del Café Madrid o El Rincón del Mercado, també realitzarà farà demostracions de cuina en directe cada dia de fira a l'estand de València.

FIBEGA Miami 2019 té com a objectiu mostrar una col·lecció diversa de gastronomia internacional i la formació de relacions comercials dins del sector. Regions, empreses i institucions globals participaran en la cita, així com responsables, experts, compradors i professionals de totes les disciplines turístiques. Entre estes últimes s'inclouen allotjaments, transports, majoristes de viatge i agències de viatges.