24 de setembre de 2020 24/9/20
Periode 2019-2022

Vuit milions d’euros per a la rehabilitació de vivendes en el Cabanyal

Vuit milions d’euros per a la rehabilitació de vivendes en el Cabanyal - (foto 1)
  • La regidora de Vivenda, Isabel Lozano, ha avançat que podran sol·licitar-se abans de final d’any

L’Ajuntament de València, a través de la regidoria de Vivenda, ha aprovat el segon programa d’ajudes per a la rehabilitació de vivendes en el barri del Cabanyal, l’anomenat ARRU II. Es tracta d’una inversió de 8.258.937,33 euros. D’estos, 3.326.587,33 euros aniran destinats a la rehabilitació de vivendes municipals per a habitatges de lloguer assequible, i els invertirà directament  l’Ajuntament amb fons dels pressupostos municipals.

La resta està destinat a la rehabilitació de vivendes privades. El Ministeri de Foment invertirà un total de 1,87 milions d’euros i la Generalitat Valenciana 0,83 milions. Per la seua banda les aportacions particulars sumaran un total de 2,32 milions d’euros.

La regidora de Vivenda, Isabel Lozano, ha dit que «l’ARRU II augmenta vora un 40% les inversions municipals per a la reforma de vivenda pública per a lloguer assequible en el barri del Cabanyal respecte a l’ARRU I. Es tracta d’una aposta ferma per la rehabilitació de la vivenda pública al barri i per augmentar el parc municipal d’habitatge a la nostra ciutat».  

Així mateix, la regidora Lozano ha explicat, en relació a la prosposta de subhasta de les vivendes de titularitat de la societat Pla Cabanyal, que «tal i com hem acordat al sí del govern municipal, les visitarem una per una per determinar quines ens podria interessar a l’Ajuntament per convertir de manera àgil en vivenda municipal amb un lloguer asequible, abans de plantejar qualsevol proposta al Consell d’Administració de Pla Cabanyal».

D’altra banda, tal i com ha avanaçat la regidora de vivenda, les ajudes de l’ARRU II cobriran un període de tres anys (del 2019 al 2022) i podran començar a demanar-se abans que finalitze l’any. Així totes les obres que hagen començat després de l’1 de gener d’enguany podran beneficiar-se d’este pla d’ajudes.

El conveni ha sigut aprovat ja en Junta de Govern Local de l’Ajuntament, de forma que queda pendent l’aprovació per part del Consell en el seu pròxim Ple i la signatura final dee l’alcalde de València, Joan Ribó, i el conseller de Vivenda, Rubén Martínez Dalmau. En tot cas, abans de final d’any el conveni ja estarà aprovat i les ajudes podran començar a sol·licitar-se.

Pujar