15 de desembre de 2019 15/12/19

El vídeo per als quals envaeixen el carril runner del riu Túria

El vídeo per als quals envaeixen el carril runner del riu Túria
El vídeo per als quals envaeixen el carril runner del riu Túria
  • València Ciutat del Running llança una campanya per a conscienciar de les “invasions” del Circuit 5K

El Circuit 5K ‘Jardí del Túria’ és la zona per a córrer preferida pels valencians i també la més popular entre les rutes més utilitzades a Espanya. No obstant això, cada dia pateix nombroses “invasions” per part de vianants, ciclistes i passejants, que no respecten aquesta infraestructura creada específicament per a l'ús de corredors. Per aqueix motiu, València Ciutat del Running ha llançat una campanya de conscienciació que farà extensible no solament als veïns de la capital del Túria sinó també als turistes que visiten la ciutat.

Per a això, s'ha creat un vídeo amb l'estètica d'un videojoc que s'ha denominat ‘5K Invaders’ en el qual es detecten “invasors” habituals del Circuit com un ciclista o una persona passejant al seu gos. També s'identifiquen usuaris que utilitzen de forma correcta totes les vies del Jardí del Túria, que al llarg de la seua extensió, compta amb carrils bici, espais per a passejar, voreres i nombroses instal·lacions com a parcs infantils, camps d'entrenament i altres espais d'oci.

A més del vídeo, ‘5K Invaders’ continuarà en les xarxes socials de València Ciutat del Running i cerca també la complicitat dels corredors perquè el compartisquen i que tots els usuaris del jardí puguen conviure sense problemes.

Nou servei per a enviar incidències

Al costat de la campanya, València Ciutat del Running inaugura també un nou servei a del seu web oficial i l'aplicació mòbil a través del qual els usuaris podran enviar de forma directa i senzilla totes aquelles incidències o queixes que desitgen sobre el Circuit 5K o els esdeveniments relacionats amb el running que tinguen lloc a la ciutat.

Aquesta secció en la web i l'app permet pujar fotografies, geolocalitzar el problema i enviar de forma instantània la comunicació que serà rebuda per part de l'equip de VCR per a esmenar-la al més prompte possible o redirigir-la al servei públic que corresponga, així com per a prendre nota de les idees o suggeriments que proposen els usuaris.

El Circuit 5K aglutina el major nombre d'entrenaments i usos de València, ja que el 90% dels corredors que el gaudeixen l'usen almenys dues vegades per setmana, segons les enquestes i sondejos realitzades pel Ivie (Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques) al final de 2018 i inici de 2019. Unes dades que donen suport el que ofereix Strava, la popular aplicació de running, que reflecteix que set dels deu segments amb més usos d'Espanya tenen lloc a la ciutat del running i en concret en diferents trams i zones del Circuit 5K.

ocultar
El vídeo per als quals envaeixen el carril runner del riu Túria
Pujar