elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
25-N

VÍDEO | Una policia local de València relata els maltractaments que va patir: "Reaccione quan vaig veure la mort"

Una policia local de València relata els maltractaments que va patir: "Reaccione quan vaig veure la mort"
Una policia local de València relata els maltractaments que va patir: "Reaccione quan vaig veure la mort"
  • La policia local de València, María Ángeles Mayor Pallardó recorda els quatre anys de maltractaments que va patir

María Ángeles Mayor va ingressar en la Policia Local de València fa 36 anys, treballa en el grup GAMMA que atén els casos de violència de gènere i protegeix 678 dones a la ciutat dels seus agressors. “Arribar a acceptar que eres víctima de violència de gènere és molt difícil” compte María Ángeles que també recorda com “em feia por treballar en GAMMA perquè amb cada cas revivia també la meua història però també vull tendir la mà, oferir la meua experiència perquè servisca d'alguna cosa: Jo he pogut eixir” afig.

Eixir no va ser fàcil, com per a totes les víctimes de violència de gènere. “Jo pensava molt en el disgust que els donaria als meus pares, en el què diran” assenyala María Ángeles que va reaccionar quan, segons manifesta, “em vaig veure morta, ací és quan vaig dir, ja, fins ací” però abans va conviure amb el seu maltractador molt temps. “Arribes a veure normal les baralles durant tot el dia, que et menyspreen contínuament, que et pregunten per què sals, dona'm el teu mòbil, tot això es va normalitzant, no s'és conscient, t'afonen completament, eres una marioneta” reflexiona María Ángeles.

“L'agressor ha fet un treball molt al seu favor en el qual l'ha normalitzat tot però s'ha de saber que estàs en aquest tràngol, que estàs sent víctima d'un maltractament, no cal normalitzar-lo” prossegueix María Ángeles sobre la relació amb la seua ex parella al qual va denunciar. “No em penedisc. Les persones que pateixen de veritat són les que menys denuncien perquè tenen por de veritat. Hi ha una cosa molt important que encara recorde que em van dir: El pas arrere que done jo, és un pas avant que dona ell” afig aquesta policia local de València.

“El cas de María Ángeles evidencia què qualsevol persona pot patir violència de gènere i demostra també el valor d'una dona i la importància d'una denúncia” ha assenyalat Aarón Cano, regidor de Protecció Ciutadana de l'Ajuntament de València que feia un balanç de les actuacions del grup GAMMA i de la situació de la violència de gènere a la ciutat dilluns passat a l'Ajuntament de València on actualment la Policia Local i la Policia Nacional protegeixen 1356 dones que tenen una ordre de protecció. “És una xifra inassumible que evidencia la magnitud d'aquesta xacra contra la qual hem de lluitar tots els dies” ha assenyalat el regidor de Protecció Ciutadana.

Pujar