21 de setembre de 2020 21/9/20

Vicent Marzà llig 'Fatxa' mentre intervé el portaveu de Vox en les Corts

Vicent Marzà llig 'Fatxa' mentre intervé el portaveu de Vox en les Corts - (foto 1)
  • Ha tingut lloc en el Ple de les Corts, en el qual es debatia sobre la Llei d'acompanyament

En les Corts ha cridat l'atenció una imatge i és la del conseller d'Educació, Vicent Marzà llegint un llibre, el títol del qual és 'Fatxa'. I és que aquest dilluns, mentre el representant de Vox, José María Llanos, criticava a la introducció d'una sèrie de mesures de perspectives de gènere en la Llei d'acompanyament per part dels partits del Botànic, Marzà ha adoptat aquesta forma, mostrant així el seu rebuig cap a les idees de la formació liderada per Santiago Abascal.

Sembla que tots dos no han resolt els seus problemes i és que escasses hores després que se celebrara el Ple de les Corts han manifestat les seues opinions a través de les xarxes socials. En el cas de Vicent Marzà ha declarat a través de Twitter que “al feixisme no cal discutir-lo, cal combatre'l i parar-lo. Per això ho hem de conéixer. Mentre ells criden i insulten al Ple de les Corts, nosaltres els analitzem i els frenem”.

D'altra banda, José María Llanos, també s'ha manifestat, tornant a posar sobre la taula la qüestió que li va formular a Ximo Puig en el Ple sobre les seues subvencions a Acció Cultural del País Valencià o Escola Valenciana, entre altres, entitats que tal com ell mateix afirma són “separatistes i amigues de delinqüents”.

De què tracta “Fatxa”?

'Fatxa: com funciona el feixisme i com ha entrat en la teua vida', és un llibre de Jason Stanley, el qual segons el seu argument, ens ajuda a detectar fins a quin punt estem envoltats i com es podria arribar a pensar en una altra mena de futur.

I és que el seu autor, Jason Stanley explica en aquest llibre els mecanismes que empra el feixisme per a arribar al poder i articular les vides de la població, prenent com a punt d'inici el passat mític i la propaganda, passant per la sexualitat, la jerarquia o el victimisme d'un “ells contra nosaltres”. Parla també sobre que el feixisme “no és només cosa del passat”, sinó que s'ha infiltrat en el present per a, marcar l'agenda del futur, un futur “molt fosc”.

Pujar