29 de novembre de 2020 29/11/20

El viatge amb tren de València a Barcelona serà més curt a partir del 13 de gener

El viatge amb tren de València a Barcelona serà més curt a partir del 13 de gener - (foto 1)
  • La reducció del temps de viatge oscil·la entre 45 i 36 minuts respecte a la duració actual del trajecte

MÉS FOTOS
El viatge amb tren de València a Barcelona serà més curt a partir del 13 de gener - (foto 2)
El viatge amb tren de València a Barcelona serà més curt a partir del 13 de gener - (foto 3)

El nou servei Euromed connectarà València amb Barcelona des de 2 hores i 35 minuts a partir del 13 de gener. Els trens circularan entre Barcelona i Camp de Tarragona per la via d'Alta Velocitat utilitzant la nova variant de *Vandellós. La reducció del temps de viatge oscil·la entre 45 i 36 minuts respecte al millor temps actual.

La nova oferta de Renfe en el Corredor Mediterrani millorarà la connexió de València amb Girona i Figueres. Sis trens Euromed, quatre en sentit Figueres-Girona-València i dos en sentit invers, enllaçaran la capital del Túria amb la Costa Brava, de manera directa, sense necessitat de realitzar transbord a Barcelona en prolongar-se la seua circulació fins a aquestes ciutats.

Amb els nous serveis entre la Comunitat Valenciana i Catalunya es diversifica l'oferta entre totes dues comunitats: huit serveis Euromed per sentit, d'ample variable, que s'encaminaran a través d'un bescanviador cap a Camp de Tarragona i Barcelona per la línia d'Alta Velocitat. Els trens Talgo mantindran el servei actual circulant per via convencional fins a Barcelona, amb parada en l'estació de Tarragona.

L'Euromed incorpora entre les seues noves prestacions el Cotxe en Silenci, fins ara exclusiu de l'AVE. El cotxe número 10 dels trens, oferirà aquest servei en classe turista, sense cost afegit per al client.

El servei Euromed amb origen i destinació Alacant/València/Castelló de la Plana/Camp de Tarragona/Barcelona/Girona/Figueras es presta amb trens de la sèrie S130, de rodadura desplaçable. Cada tren compta amb 299 places en dues classes: Turista (236) i Preferent (63), de les quals una està adaptada per a persones de mobilitat reduïda (PMR). Aquests trens poden circular a una velocitat màxima de 250 km/h pel nou trajecte.

Pujar