5 de desembre de 2020 5/12/20

Les veus femenines del Cor de la Generalitat canten en el festival Serenates

  Les veus femenines del Cor de la Generalitat actuaran en concert el dilluns que ve, 26 de juny, al claustre de la Universitat de València, en el marc de la programació del festival Serenates, que organitzen l'Institut València de Cultura i la Universitat de València.

  Aquest concert forma part dels actes commemoratius dels 30 anys de vida d'aquesta formació musical.

  En aquesta ocasió, la batuta serà la del director assistent del cor Jordi Blanch. Carmen Avivar serà la soprano solista i Minerva Moliner, la mezzosoprano solista, i al piano estarà Francisco Hervás.

  El primer bloc del concert estarà dedicat al repertori romàntic. Shubert, Mendelssohn i Schumann seran els seus representants amb obres sacres com ara 'Gott ist mein Hirt' ('El senyor és el meu pastor'), de temàtica amorosa com 'Gruss' ('Salutació') i d'ambient llegendari com 'Der Wassermann' (L'home de l'aigua ) i 'Meerfey' ('Sirenes').

  El segle XX ocuparà el segon bloc amb Claude Debussy. A més, E. Elgar i el jove compositor valencià Albert Alacaraz, l'hispanocubà Joaquín Nin i el valencià Francesc Llácer firmaren el final de la vetlada amb dues obres basades en temes populars.

  El Cor de la Generalitat Valenciana depén orgànicament de la direcció adjunta de Música i Cultura Popular de l'Institut Valencià de Cultura. Està reconegut com una de les millors agrupacions corals d'Espanya. Fundat l'any 1987 amb el nom de Cor de València és, des de 2006, cor titular del Palau de les Arts.

  Pujar