elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els veïns d'un barri de València arrepleguen en un llibre les històries dels primers mesos de la pandèmia

Els veïns d'un barri de València arrepleguen en un llibre les històries dels primers mesos de la pandèmia
  • L'Associació de Veïns de Patraix presentarà el llibre 'Històries del confinament' el pròxim 23 d'abril

MÉS FOTOS
Els veïns d'un barri de València arrepleguen en un llibre les històries dels primers mesos de la pandèmia - (foto 2)

Divendres que ve, 23 d'abril a les 19 hores, tindrà lloc la presentació del llibre Històries del confinament que l'Associació Veïnal de Patraix ha editat amb una selecció dels relats i les fotografies que el veïnat d'aquest barri de la ciutat de València va confeccionar en els primers mesos de la pandèmia de covid-19 durant la primavera i l'estiu de 2020.
L'acte, que tindrà lloc en la seu de l'Associació, serà transmès per les xarxes socials per a mantenir les mesures preventives i està previst que participen en el mateix la regidora de Cultura, Gloria Tello, i Pilar Bernabé, Presidenta de la Junta Municipal de Patraix, a més d'alguna de les persones que van ser guardonades en els respectius concursos literari i fotogràfic.
Quan el govern va decretar el primer estat d'alarma el mes de març de 2020 i solament es permetien desplaçaments per a activitats essencials, l'Associació Veïnal de Patraix va organitzar dos concursos perquè el veïnat poguera mostrar en fotografies com era la vida durant el confinament i alhora poguera tirar a volar la seua imaginació en relats breus relacionats amb la situació excepcional que tots vivíem.
La convocatòria va ser resposta per desenes de patraixeros que van enviar a l'Associació les obres confeccionades. En les pàgines d'aquest llibre poden trobar-se imatges que reflecteixen totes aquelles situacions que avui semblen llunyanes però que llavors van suposar una bolcada tremenda a les rutines del dia a dia. Des dels solitaris carrers i avingudes als racons creats per a l'esplai dels més xicotets a les cases, des dels aplaudiments a les vuit de la vesprada als balcons al lliurament d'aliments a les persones majors, la cerca imperiosa de la llum del sol i tantes altres.
Així mateix, en els relats es poden apreciar les preocupacions de les persones en el confinament. Relats que parlen de la situació en les residències de majors, de la por, de l'esperança, de les il·lusions i de les inquietuds que en aqueixos dies ens assaltaven.
En definitiva, un llibre on conservar una part de la memòria col·lectiva d'un barri de la ciutat de València que amb el temps permetrà recordar aqueixes setmanes de confinament i que pretén ser un homenatge de l'Associació Veïnal de Patraix als qui han perdut a algun afí durant aquesta pandèmia.

Pujar