1 de desembre de 2020 1/12/20

Valenciaport saca a concurs l'adaptació de la terminal Príncipe Felipe per acollir trens de 750 metres

Valenciaport saca a concurs l'adaptació de la terminal Príncipe Felipe per acollir trens de 750 metres - (foto 1)
  • Els objectius de l'Autoritat Portuària de València són augmentar la quota de mercat de la càrrega de trens i reduir costos per tona transportada

  • L'adaptació de les vies d'aquesta terminal a l'ample mixt permetrà circular trens de fins a 750 metres de longitud

L'Autoritat Portuària de València ha tret a licitació la remodelació de la terminal ferroviària del moll Príncipe Felipe. L'anunci de la licitació publicat en el BOE el passat 17 d'agost compta amb un pressupost total de 8.232.432 euros i preveu una execució d'obres de 18 mesos.

La licitació persegueix els objectius de l'Autoritat Portuària de València d'adaptar les vies d'aquesta terminal a l'ample mixt, augmentar la quota de mercat de la càrrega de mercaderies de tren i aconsegueix una reducció significativa de costos per tona transportada en la manera ferroviària

L'Autoritat Portuària de València té entre els seus objectius estratègics potenciar el transport ferroviari de mercaderies. Un dels elements essencials identificats per a aconseguir augmentar la quota del mercat és aconseguir una reducció significativa de costos per tona transportada en la manera ferroviària per a fer-lo més competitiu, i entre els factors que poden contribuir a això destaca l'augment de la longitud dels trens, que a Espanya és sensiblement inferior a l'estàndard recomanat per la Unió Europea. Per això un dels punts estratègics és l'adequació de la xarxa bàsica de mercaderies per a permetre la circulació de trens de longitud estàndard interoperable (750 metres).

Amb aquestes obres el Port de València adaptarà la seua terminal ferroviària per a l'explotació amb trens de mercaderies de 750 m de longitud, contemplant a més la implantació de l'ample mixt en algunes vies i en la connexió fins a la porta d'entrada al Port, com a continuació de la progressiva implantació de l'ample estàndard interoperable de la xarxa ferroviària interna del Port de València.

Les empreses interessades a participar en el concurs tindran de termini fins al 24 de setembre per a presentar tota la documentació requerida.

Pujar