29 de setembre de 2020 29/9/20

Valenciaport es prepara per a la gran celebració de la Cool Logistics

Valenciaport es prepara per a la gran celebració de la Cool Logistics - (foto 1)
  • Del 17 al 19 de setembre, el port de València es convertirà en l'epicentre d'Europa per al transport de productes refrigerats

L'Autoritat Portuària de València (APV) continua avançant en els preparatius de la XI Cool Logistics Global, la principal fira europea per a la logística de productes refrigerats que se celebrarà a València del 17 al 19 de setembre. Durant tres dies, Valenciaport acollirà als principals agents de l'escena logística i oferirà un lloc de trobada en el qual els propietaris de la càrrega perible, professionals de la logística i del transport i representants de navilieres i autoritats portuàries podran debatre i avaluar sobre les claus tecnològiques i les tendències del mercat per a aquest sector.

La trobada serà inaugurada per Aurelio Martínez, president de l’APV, en un acte que se celebrarà en l'Edifici del Rellotge del port de València. El programa provisional de la trobada inclou el primer dia un workshop titulat “Combatent les deixalles i maximitzant la rendibilitat” en el qual es realitzaran ponències com “Infotech & Biotech”, impartida per Alfred Cheung, fundador de JC Food Republic; “Digitalització, transformació i transparència en la cadena de subministrament”, impartida per Mark Buhrl, president de Blockfarm; i diferents panells centrats en estalvi energètic amb les noves tecnologies o l'impacte en la cadena de subministrament de les compres lliures de plàstics, entre altres. El programa del dia 17 conclourà amb una visita guiada a les instal·lacions del port de València amb la finalitat que delegats coneguen de primera mà les infraestructures portuàries al servei de la logística del fred.

El dia 18 el programa inclou ponències d'Ignacio Ballester, rector general de MSC España, que parlarà sobre el paper del port de València en el transport internacional de contenidors; José Manglano, CEO de Martico, que aprofundirà sobre les possibilitats de l'e-comerç, Matteo Lagatti, analista de Rabobank que explicarà les implicacions per als productes refrigerats de la venda online i offline; i Carlos Rodríguez, CEO d'Agro Merchants Group, que parlarà sobre la inversió global de la cadena del fred, entre altres.

Finalment, el dia 19 Martin Dixon, director i cap de productes d'investigació de Drewry, parlarà sobre les tendències del transport de productes refrigerats; Robert Sappio, CEO de Seacubre, analitzarà l'estat de la demanda de contenidors refrigerats; i Mar Chao, directora comercial i de desenvolupament de negoci de l’APV, analitzarà la relació entre Valenciaport i el port de Rotterdam en el transport de productes refrigerats, entre altres panells i conferències.

Fins al moment està confirmada la presència de representants de companyies com Maersk Lines, JC Food Republic, Drewry Group, OceanX, Kuehne +Nagel, Seacube Contenidors o Cool Logistics Resources, entre altres.

Transport refrigerat en Valenciaport

Valenciaport és, actualment, el quart port d'Europa en trànsit de contenidors després d'haver sobrepassat a tancament del primer trimestre de l'any a Bremen. El port disposa de més de 2.000 connexions reefer a més de magatzems frigorífics. Precisament, en l'últim consell d'administració de la institució es va aprovar el canvi de titularitat de Friopuerto que ha sigut adquirida per Agro Merchants Group.

Pujar