30 de novembre de 2020 30/11/20

Valenciaport exposa davant la comunitat portuària els reptes per a l'exercici 2018

Valenciaport exposa davant la comunitat portuària els reptes per a l'exercici 2018 - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Valenciaport exposa davant la comunitat portuària els reptes per a l'exercici 2018 - (foto 2)
  Valenciaport exposa davant la comunitat portuària els reptes per a l'exercici 2018 - (foto 3)

  El president de l'Autoritat Portuària de València (APV), Aurelio Martínez, ha realitzat balanç de l'exercici 2017 i marcat els reptes per al 2018 davant tota la comunitat portuària valenciana. En la tradicional Copa de Nadal que ofereix l'APV a tots els integrants del port, Aurelio Martínez ha qualificat a l'any 2017 com "un exercici complex per al port, encara que des del punt de vista dels tràfics, les previsions de tancament de l'exercici són positives".

  "Volem – va dir Aurelio Martínez - renovar el nostre compromís per a incrementar i enfortir la nostra posició en el transport marítim interoceànic i poder atendre adequadament les demandes i necessitats dels nostres clients, empreses exportadores i importadores, navilieres, gestores de terminals, etc."

  Aurelio Martínez ha recordat que les previsions de tancament de 2017 són superar els 73 milions de tones, amb un creixement del 3,6%; i els 4,8 milions de TEUs (+2,15%). "Són resultats –ha indicat-  que seran possibles gràcies al creixement dels contenidors plens que preveiem supere els 3,7 milions de TEUS, amb un creixement del 5,65%. Estimem que l'exportació pujarà a una taxa del 6,82% mentre que la importació ho farà un 6,28%. Aquestes xifres posen de manifest el dinamisme del nostre hinterland i, sens dubte, el treball i professionalitat de tots els que formeu la comunitat portuària". Igualment, Martínez ha ressaltat que "hem sigut, entre els quatre 'grans' ports del sistema, el recinte que més ha crescut en tràfic de plens".

  Entre els grans assoliments del 2017, Aurelio Martínez ha destacat l'engegada del servei ferroviari 24 hores en el port de València, la nova línia de passatgers que uneix el port de Gandia amb Eivissa, la signatura dels convenis amb Adif per a la millora de la línia ferroviària València-Saragossa i l'accés ferroviari al port de Sagunt, la represa de la tramitació de la ZAL de València, l'inici de l'estudi per al desenvolupament de l'ampliació nord i les obres d'augment de calat del port de València que permetran que les tres terminals de contenidors arriben fins a una profunditat de 17 metres. En l'àmbit d'integració port-ciutat, Martínez es va mostrar satisfet per la inauguració del passeig elevat en el dic nord del port de Gandia, o el compromís aconseguit amb l'ajuntament de Sagunt per a redactar el projecte de recuperació del pantalán.

  Durant la trobada amb la comunitat portuària, el president de l'APV també va enumerar els principals reptes als quals s'enfronta Valenciaport en 2018. En l'àmbit de les infraestructures, Aurelio Martínez ha destacat que "resulta fonamental consensuar, entre tots, el projecte de l'accés nord, culminar els tràmits per a la concessió de l'ampliació nord, finalitzar els dragatges de les dàrsenes del port de València, comercialitzar la ZAL i formalitzar el conveni per a la creació de la terminal de Font Sant Luis". Així mateix, l'Autoritat Portuària de València també s'ha marcat com a objectiu seguir millorant la competitivitat dels serveis portuaris i aconseguir els 5 milions de TEUs en 2018. Pel que fa a Sagunt, Aurelio Martínez va indicar que es va a treballar per a adjudicar les obres de l'accés ferroviari al port, avançar en la construcció del PIF i definir i concretar el projecte del pantalán.

  Pujar