9 de juliol de 2020 9/7/20

Valenciaport col·labora en la celebració de les tradicionals “Corregudes de Joies” de Pinedo

Valenciaport col·labora en la celebració de les tradicionals “Corregudes de Joies” de Pinedo - (foto 1)
  • Se suma a altres empreses de la comunitat portuària que també col·laboren amb estes tradicionals carreres de cavall que se celebren anualment a la platja de Pinedo

  • En 2019, les “Corregudes de Joies” se celebraran els pròxims dies 12, 13 i 14 d'agost

MÉS FOTOS
Valenciaport col·labora en la celebració de les tradicionals “Corregudes de Joies” de Pinedo - (foto 2)
Valenciaport col·labora en la celebració de les tradicionals “Corregudes de Joies” de Pinedo - (foto 3)
Valenciaport col·labora en la celebració de les tradicionals “Corregudes de Joies” de Pinedo - (foto 4)

L'Autoritat Portuària de València col·labora en la celebració de les tradicionals “Corregudes de Joies” que tindran lloc els pròxims dies 12, 13 i 14 d'agost a la platja de Pinedo. L’APV ha volgut sumar-se a l'ampli elenc d'empreses de la comunitat portuària que col·laboren habitualment amb estes carreres de cavall que se celebren des de mitjan segle XIX a València.

Es tracta d'una tradició amb més de 150 anys d'antiguitat que reuneix tots els anys a centenars de persones que acudeixen a contemplar estes carreres en un escenari marcadament portuari, en el qual les grues contemplen la força que exhibeixen els animals. Segons estableix la tradició, en les “Corregudes de Joies”, el genet ha de muntar sense cadira, tal com s'ha fet des dels seus inicis per part dels agricultors i llauradors de la zona, que van ser els que van impulsar estes carreres en el marc de les seues festes populars.

El nom de “Corregudes de Joies” prové del premi que s'entrega als guanyadors, uns mocadors de seda grans que solen estar penjats sobre les corones de llorer durant els dies de la carrera. Un dels mocadors serà per a engalanar el coll del cavall guanyador i un altre per al genet que s'alça sobre el triomf.

Les imatges dels genets i amazones dominant els seus cavalls sobre l'arena, i amb el fons de les grues del port són considerades de gran bellesa pels afeccionats a la fotografia.

Pujar