elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

“Som valencians i espanyols, no catalans”: la societat valenciana es manifesta contra els Països Catalans

“Som valencians i espanyols, no catalans”: la societat valenciana es manifesta contra els Països Catalans
  • El manifest No als Països Catalans reivindica les senyes d'identitat dels valencians

MÉS FOTOS
“Som valencians i espanyols, no catalans”: la societat valenciana es manifesta contra els Països Catalans - (foto 2)
“Som valencians i espanyols, no catalans”: la societat valenciana es manifesta contra els Països Catalans - (foto 3)

La Reial Acadèmia de Cultura Valenciana, Lo Rat Penat, l'Ateneu Mercantil i la Reial Societat Valenciana d'Agricultura han presentat aquest matí el manifest “No als Països Catalans”, que es llegirà aquesta tarda a les 19.00 hores a l'Ateneu Mercantil de València.

Luis Miguel Romero serà l'encarregat de donar a aquest escrit en què s'exigeix ​​als poders públics “el respecte a la voluntat clarament majoritària dels valencians, a la nostra història multisecular com a valencians, mai catalans; a la nostra personalitat, a les nostres arrels, les nostres senyes d'identitat i la nostra pròpia i diferenciada llengua valenciana”.

Han remarcat que “davant els continus atacs perpetrats contra la personalitat i el marc legal constitucional i estatutari del poble valencià, situació agreujada ara per la decisió de la Mesa del Senat admetent les referències a la Comunitat Valenciana, com Països Catalans, ens neguem a romandre en silenci davant aquesta nova agressió a la nostra identitat històrica i cultural, per part d'una institució que hauria de vetllar pels drets del poble valencià, salvaguardant-ne la personalitat diferenciada”.

Les entitats signants convoquen el poble valencià que “alci la seva veu per rebutjar amb fermesa aquesta terminologia que pretén humiliar-nos, oblidar la nostra història i negar la nostra identitat i d'una altra, exigir als nostres poders públics que compleixin la seva obligació de defensar-vos d'aquestes ingerències” .

Les entitats han denunciat un “atac a la nostra entitat”, afegint que “únicament volem ser el que som, valencians i espanyols, i volem que se'ns respecti”.

Han insistit que "la societat té el dret de defensar-se i protestar pels seus drets". A més, han traslladat el seu descontentament amb els poders públics ja que “estan recolzant amb subvencions als que ens ataquen”.

Aquest manifest també es presentarà a Alacant i Castelló i fins i tot s'està pensant en portar-lo a Barcelona i Mallorca. Després, totes aquestes firmes i adhesions es registraran a la Mesa del Senat, “perquè sàpiguen que som valencians i espanyols, no catalans”.

Pujar