elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els valencians acomiaden a Santiago Grisolía en una multitudinària capella ardent

Els valencians acomiaden a Santiago Grisolía en una multitudinària capella ardent
  • Ximo Puig ha avançat la creació dels Premis de la Ciència Valenciana Santiago Grisolía, una distinció per a científics valencians

MÉS FOTOS
Els valencians acomiaden a Santiago Grisolía en una multitudinària capella ardent - (foto 2)
Els valencians acomiaden a Santiago Grisolía en una multitudinària capella ardent - (foto 3)
Els valencians acomiaden a Santiago Grisolía en una multitudinària capella ardent - (foto 4)

Centenars de valencians estan mostrant el seu condol per la pèrdua del destacat científic Santiago Grisolía, qui va morir aquest dijous 4 d'agost a València als 99 anys d'edat. El Palau de la Generalitat ha acollit la capella ardent d'aquest il·lustre valencià, president del Consell Valenciá de Cultura i fundador dels Premis Rei Jaume I.

En senyal de duel, les banderes dels edificis municipals l'Ajuntament de València onegen a mitja asta. Es mantindran així durant tot el cap de setmana en compliment del decret de la Generalitat, que ha declarat dol oficial en tota la Comunitat Valenciana des del divendres, 5 d'agost, fins al diumenge, 7 d'agost.

Així, les banderes de la façana de la Casa Consistorial onegen des d'aquest matí a mitja asta i s'han col·locat crespons negres en les insígnies situades en les dependències municipals.

Fins a la capella ardent s'ha traslladat el president de la Generalitat, Ximo Puig, qui ha avançat que "crearem els Premis de la Ciència Valenciana Santiago Grisolía, una distinció per a científics valencians amb una trajectòria consagrada i per a joves investigadors".

Per part seua, el regidor d'Innovació i alcalde en funcions, Carlos Galiana, ha traslladat el condol de l'Ajuntament de València als familiars del científic i ha destacat que “el poble de València està immensament orgullós d'un dels seus científics més cèlebres i sempre recordarà i honrarà el seu llegat”. Per a Galiana, “la ciència, la investigació i la innovació valenciana tenen un deute” amb Grisolía i ha afegit que espera i desitja que “en el futur puguem continuar amb els ensenyaments i que el record del treball ens impulse a continuar apostant per l'única cosa que pot salvar el món: la investigació, el desenvolupament i la innovació”.

Pujar