1 de desembre de 2020 1/12/20

València vigilarà que els xiquets complisquen les normes en parcs i jardins durant els seus passejos

València vigilarà que els xiquets complisquen les normes en parcs i jardins durant els seus passejos - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  València vigilarà que els xiquets complisquen les normes en parcs i jardins durant els seus passejos - (foto 2)
  València vigilarà que els xiquets complisquen les normes en parcs i jardins durant els seus passejos - (foto 3)

  El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, fa una crida a la ciutadania per tal que s’assumisquen, tal i com s’ha fet fins ara, les normes que estableix l’estat d’alarma i les mesures d’autoprotecció que recomanen les autoritats sanitàries. Ara bé, ha advertit que es sancionaran els casos d’incompliment i en el cas de que siguen reiterats o generalitzats, posant en risc la salut de la població, esta decisió de reobrir serà revertida i tornaran a tancar-se les zones enjardinades.

  L’Ajuntament de València està durant el dia de hui senyalitzant les entrades dels parcs i jardins de València amb les normes obligatòries d’ús d’estos espais front la COVID-19. Estes normes, que traslladen allò que estableix el decret de l’estat d’alarma del Govern d’Espanya, especifiquen allò que està permès, exclusivament passejar amb menors durant una hora i a menys d’un quilòmetre del domicili. Els xiquets i xiquetes han d’anar acompanyats per un adult familiar i s’ha de mantindre el distanciament social amb les altres persones.

  Està prohibit utilitzar les zones de jocs, que ja estan precintades, així com fer esport, utilitzar les fonts o menjar al parc, fer ús del mobiliari (excepte en cas de necessitat i guardant les mesures d’autoprotecció), entrar en les zones de socialització per a gossos i també està prohibit utilitzar els aparells d’esport i biosaludables. «Anem a obrir els parcs i jardins de la ciutat però volem fer una crida a la conscienciació ciutadana, al civisme i al compliment de les normes per tal que puguem mantindre estes zones obertes i en ús», ha destacat Campillo.

  Desinfecció de papereres i contenidors dels parcs i jardins

  El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, també ha informat que «des de l’Organisme Autònom de Parcs i Jardins i el propi servici municipal establirem un dispositiu especial per a la desinfecció de les papereres i contenidors d’estos espais verds, tal i com estem fent amb este mobiliari en la via pública, perquè volem extremar la seguretat».

  D’altra banda, tal i com es va acordar en la Comissió d’Ecologia Urbana de l’Ajuntament de València, s’ha consultat a les autoritats sanitàries, competents en matèria de salut pública, perquè indiquen si és recomanable la desinfecció de la rest del mobiliari de les zones enjardinades per combatre la COVID-19 i, en eixe cas, el protocol i virucida a utilitzar així com la freqüència d’aplicació.

  «Confiem en que la immensa majoria dels veïns i veïnes complisquen les normes. Ens juguem la salut i seguir baixant la corba de contagis tal i com ho estem fent i amb una tendència positiva en València. Quant abans reduïm els contagis, abans podrem acabar amb el confinament general de la població», ha assenyalat Campillo.

  Pujar