elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

València urbanitza l'entorn de l'estació del Cabanyal perquè siga més segur

València urbanitza l'entorn de l'estació del Cabanyal perquè siga més segur
  • Des del consistori expliquen que es donarà una nova vida “a la zona del barri que estava condemnada a desaparèixer”

MÉS FOTOS
València urbanitza l'entorn de l'estació del Cabanyal perquè siga més segur - (foto 2)

La Regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana ha licitat les obres de dos importants projectes del barri del Cabanyal-Canyamelar amb una inversió total de més de 5 milions d'euros, englobats dins de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI), cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional FEDER. El primer suposa la urbanització de tres eixos este-oest i el segon preveu la reurbanització completa de l'àrea delimitada dins de l’illa Oest del barri.

“Estos dos projectes suposaran la regeneració d'una de les zones més degradadadas del barri, a causa de la situació en què va quedar després del pla per a prolongar l'avinguda Blasco Ibáñez i que condemnava a l'enderrocament a tota esta part del barri”, ha destacat la vicealcaldessa i responsable d'Urbanisme, Sandra Gómez, qui ha remarcat que amb estes actuacions “volem retornar a esta zona la vitalitat que mereix”.

Així, ha precisat que el primer dels projectes, “contempla la reurbanització de tres eixos que milloraran l'accessibilitat i garantiran una mobilitat activa este-oest en el barri”. “Amb este projecte es transformaran en itineraris més amables i accessibles per a connectar el Bulevard de Serradora amb la trama urbana més pròxima a la mar. L'àmbit abasta carrers Conde d'Alaquas i Don Vicente Guillot (Tio Bola), Poble Nou de la Mar, i Vicente Gallart Arciprestre”, ha precisat.

Amb l'objectiu de pacificar el trànsit d'estes carrers, es planteja una reurbanització en plataforma única, que permetrà la disposició d'arbratge i mobiliari urbà. A més, la calçada s'elevarà en els encreuaments on es situen els passos de vianants, per a reduir la velocitat del trànsit.

En Poble Nou de la Mar es projecta un vial de trànsit amb voreres àmplies i bandes d'aparcament. L'espai restant que se situa al costat de l'entrada de la nova escoleta infantil i el nou centre de dia per a persones majors, serà una àmplia zona enjardinada amb jocs infantils i aparells biosaludables. D'altra banda, en l'actual “Zona Santiago”, hi haurà una xicoteta pista de bàsquet i una zona amb jocs infantils. Comptarà també amb un gran arbre central i jardineres, i amb una xicoteta graderia que funcionarà com a zona de trobada. L'obra suposa una inversió de 3.188.368,59 euros (IVA inclòs) i té un termini d'execució estimat de set mesos.

Quant al segon projecte, Sandra Gómez ha indicat que preveu la reurbanització completa de l'àrea delimitada pels carrers Serradora, Lluís Despuig, Martí Grajales i Sánchez Coello, és a dir, l’illa oest del barri, al costat de l'estació del Cabanyal. Es plantegen dues seccions de viari diferents per als eixos nord-sud i aquest-oest. Els eixos nord-sud permetran l'accés a trànsit rodat de manera controlada i els eixos este-oest es conformaran com a vies de caràcter residencial.

En els eixos nord-sud, que comprenen els carrers Francesc Eiximenis i Vidal de Canelles, a més de diferenciar els espais de circulació, es disposarà d'una alineació d'arbratge que millorarà el benestar mediambiental i protegirà les persones de l'assolellament. D'altra banda, els eixos este-oest, que abasten els carrers del Millars i Llavador, es distribuixen en múltiples espais de relació i convivència entorn de grans jardineres o parterres. L'arbratge, fins ara inexistent, millorarà l'habitabilitat de l'espai públic, afavorint l'estada, la socialització i el joc lliure. La inversió per a este projecte ascendirà a 1.850.063,72 euros (IVA inclòs) i tindrà un termini d'execució de huit mesos.

Sandra Gómez ha assenyalat que esta obra és “molt simbòlica” perquè “respon a la ‘València, ciutat de places’, que genera espais per als vianants, compartits i més amables en tots els barris” i perquè suposa “la recuperació d'un espai que volia ser derrocat pel govern del PP amb el projecte d'ampliació de Blasco Ibañez”.

Pujar