20 de gener de 2021 20/1/21

València viu tres casos de violència de gènere en menys de 24 hores

València viu tres casos de violència de gènere en menys de 24 hores - (foto 1)
  • El grup GAMMA de la Policia Local de València ha procedit a les seues detencions

La Policia Local de València ha detingut a tres homes en les últimes 24 hores com a presumptes autors de delictes de violència de gènere. Dos d'ells han sigut detinguts pel grup GAMMA per infringir presumptament les ordres de protecció que tenen en vigor les víctimes.

La primera de les detencions es va produir ahir a la vesprada quan agents del grup GAMMA van detindre a un home per infringir una Ordre de Protecció en vigor cap a la seua exparella a través del perfil fals que suposadament va crear en una xarxa social per a contactar amb la seua ex parella. L'ordre de Protecció obligava el detingut a romandre a 500 metres de la víctima i a no mantindre amb ella cap comunicació.

Els fets van ocórrer sobre les 16.00 hores, quan els i les agents es van dirigir al domicili de la víctima, a petició d'ella, per a informar-los d'una situació de possible trencament de l'Ordre de Protecció. La dona va manifestar haver rebut, feia mesos, una “Sol·licitud d'amistat” a través d'una xarxa social que, en vindre-li suggerida per una altra amistat, va decidir acceptar. A partir d'aqueix moment, la víctima explica que va entaular conversa amb la persona propietària del perfil i que, posteriorment, també va parlar amb ella per missatges i per telèfon.

No obstant això, l'actitud de l'home va anar semblant-li cada vegada més estranya, fins al punt de sentir-se assetjada i comunicar-li'l directament. Com a conseqüència, la dona conta que el supòsit propietari del perfil es va posar nerviós, va acabar reconeixent ser la seua exparella i li va demanar que no telefonara a la Policia. Els actuants van comprovar que, efectivament, la persona que hi havia darrere del perfil d'i del número de telèfon del qual disposava la víctima era, en realitat, la seua exparella, que havia suplantat la identitat d'una altra persona. Per tals motius va ser localitzat, detingut i traslladat a Dependències.

La segona detenció es va produir anit quan agents del grup GAMMA van detindre a un home de 46 anys pel presumpte trencament d'una Ordre de Protecció en vigor, derivada d'un delicte de violència de gènere contra la seua exparella. Els fets van ocórrer a les 21.20 hores del dia 9 de juny de 2020, quan els agents van ser comissionats per la Sala del 092 perquè, pel que sembla, una dona havia anomenat avisant que la seua exparella s'havia tornat a saltar l'ordre d'allunyament que ella té al seu favor, havent sigut detingut ja el dia anterior pel mateix motiu.

Els agents van procedir a comunicar-se amb la víctima per telèfon, qui els va informar que s'havia creuat a la seua exparella quan tornava de comprar i que ella li havia advertit que telefonaria a la Policia. La versió de la víctima va ser confirmada per un testimoni que va manifestar haver vist al condemnat en un bar que es troba a menys distància de la dona que l'exigida per l'Ordre de Protecció. Per tals motius, els agents es dirijieron al domicili actual de l'home i van procedir a la seua detenció i posterior trasllat a Dependències.

L'última de les detencions s'ha produït aquest mateix matí quan agents de la 5a Unitat de Districte han detingut a un home per un delicte de violència de gènere.

Des de l'àrea de Protecció Ciutadana de l'Ajuntament de València, el seu responsable Aarón canut, ha explicat que en les últimes setmanes es “ha extremat la vigilància des de l'inici de l'Estat d'Alarma per a protegir a les dones en risc”. En aquest sentit, ha recordat l'amenaça diària que suposa la violència de gènere “per als drets i llibertats fonamentals d'una democràcia per això no baixarem mai la guàrdia per a protegir-les permanentment” ha insistit.

Pujar